Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Visuelt Forums spritnye arbejdslegater

Overvældende interesse for de nye arbejdslegater.

Arbejdslegat til at arbejde med påklædningsdukker

Bente Stensen Christensen Bente Stensen Christensen har fået et arbejdslegat til at arbejde videre med sine atypiske påklædningsdukker

Egentlig havde vi kun planlagt at uddele 20 arbejdslegater, men en overvældende tilslutning overbeviste os om behovet, og vi har pt uddelt 29. Planen er at evaluere på processen og projektet, som rapporterne kommer ind efter afsluttede arbejdsprojekter.

Hele 34 tegnere, illustratorer, grafikere og andet visuelt godtfolk søgte Visuelt Forums nye arbejdslegat. Ud af dem manglede to dokumentation for grafisk virke (cv/svendebrev/uddannelsesbevis), og to af ansøgningerne var for spinkle til at udvalget kunne ta’ stilling til dem. Ansøgerne er blevet bedt om at uddybe, så vi kan behandle deres ansøgninger snarest. En enkelt ansøgning måtte vi afvise.

Projekterne spænder meget vidt, og mange lyder virkelig spændende og kreative! Der skal fx arbejdes med en billedbog om kaninhold, håndtegning, digitale naturskildringer, typografianimation, kreative naturprojekter, grafiske vignetter, en evighedskalender, collageportrætter, påklædningsdukker (se illustrationen; Bente Stensen Christensen har fået et arbejdslegat til at arbejde videre med sine ukonventionelle påklædningsdukker) grafiske ikoner udfra træsnit, en bog om bønner, nye ideer til tegnede noveller, akvareleksperimenter, en graphic novel, serigrafiske digtillustrationer, interaktivt kort, sommerfugletegninger, storytelling, børnebog om svære emner og bymønstre. 

Udvalget glæder sig til alle de spændende rapporter, der kommer ind, og hvis du har modtaget et arbejdslegat, vil vi måske be’ dig dele dine erfaringer med os andre VIFere fx i Visuelt Forums nyhedsbrev på basis af din rapport.

God, inspirerende arbejdslyst derude!

Karina Bjerregaard

Kommentarer