Gå til hovedindhold
Bliv medlem

VISDA Billedets dag 2018

Pas på derude! Anne Dorthe Frydenlund Christiansen skriver om Billedets Dag den 1. november 2018

Vincent Hendricks, VISDA. Foto Simon Klein-Knudsen

Simon Klein-Knudsen

 

En minikonference på små 3 timer med oplæg fra reklamedirektør Jacob Holst Mouritzen, professor i filosofi Vincent F. Hendricks, billedkunstner Balder Olrik og digital strateg Natasha Friis Saxberg.

Og jeg skal gøre det kort. Det jeg tog med fra Billedets Dag 2018 var:

  • Visuel kommunikation er i fremgang – ud med teksterne!
  • Og pas så på derude!

INGEN gider læse mere, og det giver os, som visuelle kommunikatører, mulighed og magt til at skabe dagsorden i medierne og på reklameblokke.

Men farer lurer derude, for imens vi boltrer os i de visuelle muligheder, så må vi undgå at komme i kløerne på ’Fake News’-hunden. Den stikker sit grimme fjæs frem flere og flere steder på de digitale platforme.

Rigtig fint at blive mindet om, men meget nyt var der ikke i oplæggene på ’Billedets Dag 2018’. Hendricks' filosofiske betragtninger er dog altid en fornøjelse at høre på, og Balder Olrik er en dygtig kunstner, som fik reklameret for sin nye fotobog, som rigtig nok også ser spændende ud.

Læste du med så langt? Hvis ikke, så håber jeg, redaktionen har fundet en god og sigende illustration, som siger det hele, og som det vil tage dig et splitsekund at afkode, så du hurtigt kan komme videre.

Anne Dorthe Frydenlund Christiansen er digital formidler og webkonsulent

  • Billedets Dag arrangeres af VISDA og finder sted en gang om året
  • VISDA står for Visuelle Rettigheder i Danmark 
  • VISDA har eksisteret siden 1986 og er godkendt af Kulturministeriet til at forhandle aftaler for fotografer og billedkunstnere
  • VISDA er en non-profit organisation og er stiftet af 13 organisationer i Danmark, heriblandt Dansk Journalistforbund

Læs mere på https://visda.dk

Kommentarer