Gå til hovedindhold
Bliv medlem

VISDA-arbejdslegat: Illustration

Illustrator Anne Hoberg brugte sit arbejdslegat fra Visuelt Forum til at udforske en ny illustrationsstil til en børnebog om at holde frikaniner. Anne nød endelig at kunne sætte tid af til at gå i dybden med sit projekt.

Illustration

Anne Hoberg

Anne om sit projekt: Min ide var at udforske en ny illustrationsstil til en bog om at holde frikaniner (nu med titlen Viola Vil Have En Kanin), lave skitser der udforsker stilen, samt skrive en synopsis.

Jeg startede med at skitse løst med blyant på papir. Her fik jeg udforsket karaktererne til historien, moren, Viola og kaninen Pelle. Gennem skitserne på papir fik jeg også udforsket en mere subtil tegnestil, end hvad jeg er vant til, samt skitser af kaninadfærd.

Dernæst gik jeg i gang med at rentegne skitserne af kaninen Pelle og kaninadfærd. Jeg forestiller mig, at bogen vil blive en blanding mellem historien om Viola, og tips om kaninhold hvor der for eksempel vises, hvordan en kanin opfører sig i forskellige situationer.

  • Anne Hoberg

  • Anne Hoberg Kanin

  • Anne Hoberg

Da jeg var færdig med at tegne kaninskitserne op, gik jeg i gang med at udforske en ny illustrationsstil. Jeg var inspireret af den engelske illustrator Briony May Smith, som arbejder meget tekstureret, løst og skitseret. Jeg ønskede at udforske en lignende stil digitalt. Det betød, at jeg skulle bruge digitale tegneværktøjer, jeg ikke har brugt før, blandt andet nye brushes i Photoshop, der var mere teksturerede og skitse-egnede end dem, jeg normalt bruger til mit illustrationsarbejde.

Jeg startede med designs af Viola og hendes mor. Det var hurtigere for mig at prøve værktøjerne af på to karakterer i stedet for at starte med en hel illustration. Som regel illustrerer jeg uden outlines (altså streger omkring formerne), men valgte her at bruge dem med en brush, der minder om en blyantstreg. Dernæst farvelagde jeg og prøvede mange typer brushes af med forskellig slags tekstur. Jeg opnåede til sidst den ønskede effekt, som er et lidt skævere og mindre finpudset look end mit sædvanlige, og brugte dernæst samme metode på testillustrationen.

  • Anne Hoberg

  • Anne Hoberg

Det har været rigtig rart endelig at have tid og plads til at sætte dette projekt i gang. Jeg er tilfreds med resultatet af illustrationsstilen, og når jeg på et tidspunkt skal fortsætte med bogen, vil jeg illustrere den i den stil, jeg fandt frem til. Jeg synes, den egner sig godt til målgruppen, som er mindre og mellemstore børn.

Min plan er at samle en pakke til at kunne pitche til forlag og måske endda dyrevelfærdsorganisationer, eksempelvis Kaninværnet.

  • Anne Hoberg

  • Anne Hoberg

Kommentarer