Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Velkommen til cancer&co – en samtalepodcast med personlige historier om brystkræft.

De fleste af os har ingen idé om, hvad vi har med at gøre, før vi sidder med håret – ikke i postkassen – men i hånden og ingen anelse har om, hvad der er i vente.
Vores mål er at samle på jeres historier om brystkræft, så du kan finde nogen at spejle dig i og føle dig mindre alene – også bagefter, for det er sjældent slut efter endt behandling.
Vi vil gøre det med humor, varme og fakta, så du føler dig velkommen og velorienteret.

Værter er Anne og Mette.

… sådan lyder introduktionen til den podcast, der for et lille år siden bare var et tankeeksperiment. I juni 2024 udkom sjette episode!

Cancerogco

Mette Falk

Fra sideprojekt til podcast

Min veninde og jeg havde længe talt om at lave en form for formidling omkring brystkræft til brystkræftramte og pårørende, bl.a. på baggrund af egne, meget forskellige erfaringer.

Startskuddet til projektet var seminaret “Sideprojekter” i Visuelt Forum i oktober 2023. En god måde at få defineret projektet til en start og dermed en god forberedelse til legatansøgning, som vist var målet med seminaret. Men dét at få sine idéer sagt højt foran kolleger med en konstruktiv tilgang til kritik er også en rigtig god kickstarter. Tak for det!

Valget faldt på mediet podcast. Legatet blev bevilget og gav mulighed for indkøb af bl.a. mikrofoner.

Min faglighed som grafisk designer gav det første afsæt. Der er naturligvis lavet en visuel identitet. Der er researchet på konkurrenter i segmentet, opbygning af episoder, optagelse, lydredigering, udgivelse og meget mere.

Det har været en stejl læringskurve og et ret omfattende arbejde. Specielt i de første par måneder, indtil det basale var på plads. 25. januar blev den første trailer publiceret – optaget i mit redskabsskur mellem cykler og værktøj. Fjerde marts 2024 havde vi vores første gæst “udefra”. 

Siden seminaret i oktober 2023 og til nu (7 måneder) har jeg brugt ca. 250 timer på projektet …

Cancer og co

Mette Falk

Optagelse og redigering

Valget er faldet på Mikrofoner fra RØDE og Adobe Audition til redigering af lyd. Ingen af delene har jeg prøvet før og det er noget af en tidssluger. Men jeg er nået til et punkt, hvor det er ret sjovt og tilfredsstillende at redigere et godt resultat frem.

Jeg kan dog stadig ønske mig et lydredigeringskursus i “best practise”, da det sikkert ikke er en optimal proces pt.

Sociale Medier

En stor del af podcasten bliver promoveringen. Til det har vi købt et Canva-abonnement. Det har vist sig at være super godt til alt det basale grafik til sociale medier. Især bliver der nu skruet op for “reels”/videoer med lydklip. Meget enkelt at klippe sammen med grafik i Canva.

Jeg forsøger at planlægge udgivelser via Meta, men synes ikke det fungerer optimalt, så det bliver alligevel ret manuelt ind imellem. Når der er helt styr på SoMe strategien, så kunne jeg ønske mig råd til annoncering, da det her i starten går ret langsomt. Og størstedelen af vores målgruppe befinder sig på Facebook, nemlig kvinder 45-60+.

Cancer og co

Mette Falk

Status og fremtid

Vi har d.d. seks episoder ude, ud over introduktionerne og satser stærkt på at fortsætte efter sommerferien.

Min podcast-partner er sygeplejerske og bor og arbejder fuld tid i Spanien. Så udfordringen er tid og overskud til redigering og især til efterfølgende promovering, da det indtil videre kun er mig, der står for alt ud over optagelse. Forhåbentlig kommer der mere styr på planlægning i fx Meta på et tidspunkt. En hjemmeside kan også blive aktuel.

Vi kan dog begge mærke at projektet giver god energi og gør noget godt “derude”.

Derfor vil jeg da også gerne slutte med en opfordring: Hvis I kender nogen, eller selv kunne have brug for at komme “indi hovederne” på folk, der gennemgår et brystkræftforløb og ikke mindst gerne vil blive klogere på den svære kunst at være pårørende (emnet for vores seneste episode 6) – så følg os, der hvor du hører podcast: cancer&co.

Og skulle I kende én, der gerne vil fortælle sin egen historie, så bed dem endelig skrive til os på cancerogco@gmail.com. Velkommen til vores fællesskab. 

Facebook/insta: @‌cancerogco

Mail: cancerogco@gmail.com

De bedste hilsner  Mette Falk Grafisk designer

Kommentarer