Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Tak fordi I kom!

Ca. et halvt hundrede gæster fandt vej til Gammel Strand for at fejre Visuelt Forums 20 års fødselsdag den 4. oktober.

Visuelt Forums tre formænd: karen Hedegaard, Gert K Nielsen, Karina Bjerregaard

Jens OttO Emmich Visuelt Forums tre formænd: Karen Hedegaard (2002-2012), Gert K. Nielsen (1998-2002), Karina Bjerregaard (2012-)

Det blev en festlig eftermiddag med både drinks, tapas, lakridser, billedshow fra fortiden og kompetent fagligt indhold. Ole Munk, designchef ved Kristeligt Dagblad, stod for sidstnævnte. Vi havde bedt ham give et bud på den visuelle journalistiks udvikling gennem de seneste 20 år. Men det var ikke nok for den erfarne designer:

"Jeg har forholdt mig lidt frit til opgaven," undskyldte han – og indledte med at vise et billede af 4.000 år gamle skrifttegn.

Men så blev vi ellers præsenteret for af nogle af pionererne inden for design, infografik og visuel storytelling – også i nyere tid. Samt en optimistisk opfordring til at være med til at skabe fremtiden for de grafiske fortælleformer – ikke mindst med baggrund i det første punkt i the New York Times' målsætning for 2020, der lyder: "The report needs to become more visual." Intet mindre.

Efter dette faglige indspark var der afsyngelse af den traditionsrige, til lejligheden opdaterede ViF-sang, og næstformand i DJ Tine Johansen holdt en velturneret skåltale og bød Visuelt Forum velkommen i de voksnes rækker. Hun takkede for det både faglige, sociale og farverige arbejde, Visuelt Forum står for.

"Jeg forstår dog slet ikke alle de nørdede diskussioner, som jeg har fået lov til at følge i jeres hemmelige Facebook-gruppe," afslørede hun, men roste os for vores entusiasme og venlige imødekommenhed.

Endelig var der gaver til fødselaren fra nær og fjern – tak for dem og tak, fordi I allesammen kom og var med til at fejre den runde dag. Herunder er en lille stribe billeder fra dagen – opmærksomt fanget af Jens Otto Emmich.

Jens Otto Emmich Glimt fra foredrag og reception.

Kommentarer