Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Søg Visuelt Forums efteruddannelseslegat

Nu har du mulighed for at søge om et efteruddannelseslegat – senest d. 15.5.22.

Efteruddannelse

Berit Winsnes

Du kan søge, hvis du arbejder inden for det grafiske, visuelle område, da det er der ophavsretspengene er optjent. Du skal bruge vores meget overskuelige ansøgnings-pdf som findes her

Din ansøgning skal indeholde et formål, et budget samt uddannelsesbevis/svendebrev fra en relevant uddannelse eller dit cv, dog max. 1 side. Du kan få bevilget et legat én gang om året. Legatudvalget bestræber sig på at melde tilbage til dig senest en uge efter deadline. Hvis du har et »gammelt« legat liggende, skal du bruge dette først. Giv meget gerne besked, hvis du ved, at du ikke får brug for dit legat, så udvalget kan få en fornemmelse af, hvor mange penge der er til uddeling til andre grafikere.

Formål

Der skal være et konkret formål, fx en efteruddannelse/konference inden for medie- og kommunikationsområdet, som kan opdatere dig teknisk eller inspirationsmæssigt og gerne udvide dine kompetencer. Du kan også gå sammen med andre grafikere og få skræddersyet jeres efteruddannelsesønsker helt præcist.

Budget

Du kan søge op til 6.000 kroner til kursus/konference + materialer, og herudover op til 3.000 kroner til transport + ophold. Beløbet er ikke så højt i forhold til nogle kursus-/konferencepriser. Det er for, at så mange som muligt kan få glæde af et legat.

Rapport

Efter kurset skal du sende en rapport til legatansogning@visueltforum.dk om kurset og dit udbytte heraf på max. et A4-ark. Ud over rapporten skal du sende et regnskab med tilhørende bilag og bekræftelse på din deltagelse i kurset, fx et kursusbevis. Du skal bruge denne pdf, når du skriver din rapport. 

Når rapport mm. er godkendt, udbetales pengene til din NemKonto, hvis det er muligt som skattefrie midler. Dette vurderes af DJ's ophavsretsafdeling i forbindelse med udbetalingen. 

Hvor kan jeg finde kurser? 

Du kan blandt andet finde kurser her: 

Mediernes Efteruddannelse

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Softworld

Jensens Kurser

Kort- og dokumentarfilmskolen

Selvstændig/freelancer

Hvis du er selvstændig eller freelancer og søger et kursus under Mediernes Efteruddannelse, kan du søge støtte til kurset, dog fratrukket evt. PU-støtte, som du selv skal søge. Hvis du er momsregistreret, skal du selv betale momsen og derefter trække den fra i dit regnskab.

Læs her, hvordan du søger PU-støtte.

Ledig

Hvis du er ledig, har du også mulighed for at søge støtte til kurser gennem DJ. Læs her, hvordan du søger støtte.

Visuelt Forum uddeler legater indenfor det grafiske område for at efterleve det EU-direktiv, som pålægger os at øge andelen af individuelt fordelte ophavsretsmidler.