Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Søg VIF's efteruddannelseslegat senest d. 7.6

Få dækket dine udgifter, hvis du vil opgradere din viden inden for det visuelle område. Det er en enkel ansøgningsproces, så det er bare med at komme i gang!

Efteruddannelse

Berit Winsnes

Du kan søge, hvis du arbejder inden for det grafiske, visuelle område, da det er der ophavsretspengene er optjent. Du skal bruge vores meget overskuelige ansøgnings-pdf som findes her.

Din ansøgning skal indeholde et formål, et budget samt uddannelsesbevis/svendebrev fra en relevant uddannelse eller dit CV dog max. 1 side. Du kan få bevilget et legat én gang om året, så hvis du allerede har modtaget et legat i 2021, må du vente til 2022. Hvis du har modtaget legat til online efteruddannelse i 2021, kan du dog fortsat søge!

Legatudvalget bestræber sig på at melde tilbage til dig senest en uge efter deadline. Hvis du har et »gammelt« legat liggende, skal du bruge dette først. Pga. corona har udvalget besluttet at forlænge fristen for at bruge »gamle« legater med et år. Giv meget gerne besked, hvis du ved, at du ikke får brug for dit legat, så udvalget kan få en fornemmelse af, hvor mange penge der er til uddeling til andre grafikere.

FORMÅL Der skal være et konkret formål, fx en efteruddannelse/konference inden for medie- og kommunikationsområdet, som kan opdatere dig teknisk eller inspirationsmæssigt og gerne udvide dine kompetencer. Du kan også gå sammen med andre grafikere og få skræddersyet jeres efteruddannelsesønsker helt præcist.

BUDGET Du kan søge op til 6.000 kroner til kursus/konference + materialer, og herudover op til 3.000 kroner til transport + ophold. Beløbet er ikke så højt i forhold til nogle kursus-/konferencepriser. Det er for, at så mange som muligt kan få glæde af et legat.

RAPPORT Efter kurset skal du sende en rapport til legatansogning@visueltforum.dk om kurset og dit udbytte heraf på max. et A4-ark. Ud over rapporten skal du sende et regnskab med tilhørende bilag og bekræftelse på din deltagelse i kurset, fx et kursusbevis.
Når rapport mm. er godkendt, udbetales pengene til din NemKonto, hvis det er muligt som skattefrie midler. Dette vurderes af DJ's ophavsretsafdeling i forbindelse med udbetalingen.

HVOR KAN JEG FINDE KURSER?  Du kan blandt andet finde kurser her:

    •    Mediernes Efteruddannelse
    •    Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
    •    Softworld
    •    Jensens Kurser

SELVSTÆNDIG/FREELANCER Hvis du er selvstændig eller freelancer og søger et kursus under Mediernes Efteruddannelse, kan du søge støtte til kurset, dog fratrukket evt. PU-støtte, som du selv skal søge. Hvis du er momsregistreret, skal du selv betale momsen og derefter trække den fra i dit regnskab.
Læs her, hvordan du søger PU-støtte.

LEDIG Hvis du er ledig, har du også mulighed for at søge støtte til kurser gennem DJ. 

Visuelt Forum uddeler legater indenfor det grafiske område for at efterleve det EU-direktiv, som pålægger os at øge andelen af individuelt fordelte ophavsretsmidler.

 

Kommentarer