Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Langelandsalfabetet

En grafiker på sommerferie

langelandsalfabetet

Berit Winsnes Langelandsalfabetet A-O

En julidag i sommers sad jeg på en parkeringsplads på Langeland i gråvejr og ventede. Der måtte ske noget. Jeg tog telefonen med mig ud af bilen og gik på bogstavjagt. Først fandt jeg et V, så et I, og da jeg fandt M’et, var jeg i gang med et alfabet.

Ideen til et bogstavalfabet har jeg fra Christina Bruun Olssons fine, nye bog ”Se dig for”. Den er fuld af tips til, hvordan man kan træne sin iagttagelsesevne ved at finde fotomotiver i sin hverdag – og altså også i sin ferie. CBO beskriver fx, hvordan man kan finde tilfældigt opståede bogstaver overalt i sine omgivelser. 

Jeg arbejdede ud fra et par benspænd. Især gik jeg efter størst mulig variation. Så selvom det var rigtig let at finde bogstaver i grenene i skovbunden ved Tranekær, stoppede jeg ved tre. Bogstaverne skulle findes på så mange forskellige steder som muligt, så der på den måde ligger nogle ferieminder gemt i billederne. Desuden er alle billeder uredigerede. Der er ikke tryllet med dem i en computer. Det vil sige, at jeg indimellem har måtte ned at ligge for at finde den rigtige vinkel, for at få et bogstav til at træde frem.  

Jagten på et alfabet blev ikke en tidsrøver, bare et dejligt projekt at have, mens jeg slappede af og hyggede med vennerne. Så de fleste bogstavbilleder er snuppet i forbifarten.

Tilsammen giver alfabetet en sjov historie om min ferie.

Det der med at se med visuelle briller har jeg prøvet før, i projektet Sydhavnen i farver, lavet sammen med min tegnegruppe Ladies Drawing Night Cph. Det kan kun anbefales – mulighederne er uendelige, og det åbner for en helt anden måde at opleve sine omgivelser. For tiden finder jeg hjerter, mindst et om dagen. Det er der mange andre der gør – tjek #iseehearts. Jeg fotograferer dog ikke mine hjerter.

Links

Christina Bruun Olssons ”Se dig for”: https://byensforlag.dk/vare/se-dig-for/

Sydhavnen i farver: https://www.instagram.com/sydhavnen_i_farver/

Ladies Drawing Night Cph.: https://www.instagram.com/ladiesdrawingnightcph

langelandsalfabetet

Berit Winsnes Langelandsalfabetet P-Å

Kommentarer