Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Klumme: Hvem er jeg den dag, arbejdet er slut?

Læs om nogle af de overvejelser, der er dukket op hos en VIF-senior, når pensionsalderen nærmer sig.

Banner klumme

Kjersti Hjelmen Karen Hedegaard

Da jeg var i slutningen af 50’erne, gik det langsomt op for mig, at jeg nok ikke havde mere end max. ti år tilbage på arbejdsmarkedet – ikke på fuld tid, i hvert fald.

Det gik op for mig, at jeg i løbet af få år skulle træffe nogle valg: Er der noget, jeg gerne vil nå at afprøve i mit arbejdsliv? Skal jeg overveje et længere efteruddannelsesforløb, for så er det ved at være sidste udkald! Vil jeg gå på efterløn som 64-årig? Hvordan ser min økonomi egentlig ud, hvis jeg holder op med at arbejde? Eller vil jeg satse på at fortsætte med at arbejde indtil den dag, jeg stiller træskoene?

Nu er jeg 62 år, og jeg, der altid har elsket at have mindst syv bolde i luften, som er dårlig til at holde helt fri, og som ikke rigtigt har en hobby – jeg er i fuld gang med at indstille mig på en tilværelse, hvor det er tilladt at blive træt, hvor arbejdet og det faglige arbejde ikke fylder alting, hvor jeg er min egen chef, og hvor jeg glæder mig til at være mere sammen med alle de dejlige veninder, jeg har forsømt.

Jeg havde ikke troet det om mig selv – men jeg er begyndt at glæde mig til en ny tilværelse, hvor jeg helt selv er herre over dagene, jeg ser nye muligheder i horisonten, og jeg fornemmer en frihed, der venter på mig. Men samtidig er jeg nødt til at love mig selv, at jeg godt må beholde et par af mine freelance-kunder – for hvem er jeg egentlig den dag, hvor arbejdet ikke fylder mere?

Måske går du, som har rundet 55 år, med nogle af de samme tanker og overvejelser? Så håber jeg at se dig til et af de digitale events, jeg har været med til at arrangere sammen med tre gode DJ-seniorkolleger.

Arbejdsgruppe om seniorliv og seniorkarriere

For et års tid siden gik jeg sammen med Abelone Glahn, Marianne Bækbøl og Peter Thornvig i gang med planlægningen af et digitalt event for DJ-medlemmer over 55 år med titlen ”Skal jeg blive eller gå?” – et to en halv times event med inspiration, overvejelser, muligheder og udfordringer til seniorkarrieren.

Det har været til stor inspiration for mig at deltage i arbejdet, og læs mere om de digitale events her.

Kommentarer