Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Hvad har du gang i?

From oo Sten præsenterer her en aktuel kundeopgave i vores nye serie, hvor medlemmer fortæller om "hvad de har gang i".

Grafik fra Matematiske escape rooms på Garderhøjfortet

 

Matematiske escape rooms på Garderhøjfortet

From oo Sten har siden november 2020 arbejdet med grafik til tre matematiske escape rooms på Garderhøjfortet i Genftofte. De tre rum er iscenesat i 1915-stil med forskellige opgaver, gåder og koder, der kræver kreativitet og samarbejde. Deltagerne (skoleelever fra 7.-10. klasse) oplever, at de er langt bedre til matematik, end de troede, når opgaverne sættes ind i en ramme, der gør matematikken anvendelig.

Hvor skal vi begynde?

Vi lagde ud med at nærstudere gamle kort og datidens tidsskrifter for at aflure, hvilke skrifttyper, farver og former, der blev brugt. Som man kan se på billedet med annoncer, var skriftbilledet et frodigt kaos af typer og størrelser.

Vi elsker excel!

Ud over at tegne kort og kanoner, imprægnere akvarelpapir med kaffegrums og kratte i billeder for at give et autentisk udtryk, har vi haft det store regneark fremme for at holde styr på filer, materialer, produktionsform og leverandører. Det har været lærerigt (og frustrerende) at skulle bruge tid på at udfylde og opdatere produktionsplaner, når der lige skulle ændres eller tilføjes opgaver – især efter tiende korrekturgang.

matematiskescaperoom.dk

For at få projektet, der mixer historie- og matematikundervisning ud på skolerne, er der udviklet en hjemmeside med fem nedslag i Danmarks krigshistorie fra nederlaget i 1864 til moderne krigsførelse. Her har vi skabt collager, der viser nøglepersoner og -begivenheder. Desuden har vi blandet os i indholdet af de historiske baggrundstekster, så den er målrettet skoleelever. Vi har udviklet hjemmesiden i Wordpress og er ved at lægge sidste hånd på siden.

From oo Sten er nu ved at være færdige med de fysiske escape rooms, og vi ville gøre det igen. Nu er vi jo blevet vilde med excel...

Garderhøjfortet, der er en del af Københavns Befæstning, fik i 2020 en bevilling til at udvikle tre matematiske escape rooms, rettet mod folkeskolens 7.-10. klasse.

Opgaverne til de fysiske escape rooms er udviklet af Jesper Albinus, Karina Goyle, Kristine Klinkhammer Adler-Nissen og Jonas Daugaard.

Læs mere om de matematiske escape rooms på projektets hjemmeside

matematiskescaperoom.dk

From oo Sten er et samarbejde mellem Christina Fromberg og Bente Stensen Christensen.

fromogsten.dk