Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Hvad F*CK er en a-kasse – og hvad kan du bruge den til?

Hvad er det egentlig, at vi som medlemmer af Visuelt Forum kan bruge AJKS til? Læs her om AJKS' mange tilbud

om AJKS

Berit Winsnes

Vi er stor fan af kampagnevideoen; ”Hvad fuck er en bælgfrugt”. For det er nemlig nødvendigt at forstå et produkt - fx en bælgfrugt - før man begynder at bruge det i sin hverdag. Indtil da er det jo bare en diffus størrelse, man ikke rigtig forstår nyttigheden af. Og sådan har mange det sikkert også med a-kasser. Det prøver vi at imødekomme herunder - desværre uden iørefaldende sang og visuelle virkemidler.

Hvad er AJKS – og hvad kan du bruge os til

AJKS er som udgangspunkt en forsikring – et økonomisk sikkerhedsnet - men vi er også meget mere end det.

Vores medlemsskare er et netværk af 25.000+ professionelle indenfor formidlingens kunst, fx grafisk og visuel kommunikation, design, medier, journalistik, marketing mfl.

Vi er tilknyttet Dansk Journalistforbund, og derfor har vi stort kendskab til netop dit fag og giver unik branchespecifik vejledning. Både når du er i fuld gang på arbejdsmarkedet, og hvis du får brug for din forsikring.

Selvom vi er små, er vi en af de største a-kasser for freelancere og selvstændige, og vi er specialister i muligheder og regler på området. Så vi står klar, hvis du en dag får brug for råd om ”iværksætterstøtte” til at starte egen virksomhed - eller hjælp til den nuværende.

Et medlemskab hos os giver dig altså både økonomisk tryghed og branchespecifik vejledning, fordi vi er en niche-a-kasse. Det er en fordel for dig, fordi vi kender dit fag - samt de muligheder og udfordringer det bringer, hvis du skulle miste dit job eller indkomstgrundlag og skal til at finde nyt.

Det økonomiske sikkerhedsnet – også for selvstændige

AJKS er en af de billigste a-kasser - og den eneste niche-a-kasse for visuelle fag. Hygiejnefaktoren (læs: Det grundlæggende) i dit a-kassemedlemskab er selvfølgelig muligheden for dagpenge, hvis du bliver ledig.

Men i modsætning til hvad mange tror, kan du også få dagpenge som freelancer og selvstændig. Nogle vil skulle lukke deres virksomhed, men der er mange muligheder og genveje i systemet, som vi kan rådgive dig om. Derfor er det vigtigt at tage en individuel samtale med din a-kassevejleder, så vi finder den bedste mulighed for dig.

Du har mulighed for en slags ”iværksætterstøtte”, hvis du starter egen virksomhed, imens du er ledig – igen er det godt at tage direkte kontakt til din a-kassevejleder.

Du kan også tegne en ekstra lønsikring gennem AJKS, der kan dække op til 90% af din nuværende indtægt. Det er en af de eneste lønsikringer på markedet, der også kan tegnes af selvstændige.

Arrangementer, kurser og efteruddannelse

AJKS tilbyder workshops, arrangementer og webinars om både jobsøgningsrelevante emner som CV, ansøgning og jobsamtale- men også faglige aktiviteter såsom:

Derudover holder vi i foråret et spændende netværksarrangement for selvstændige, som kom i hus efter ønsker i vores seneste freelanceundersøgelse, samt vores påskefrokost for ledige.

Vi kan også guide dig til de tilbud om kurser, opkvalificering og efteruddannelse, der udbydes lige nu - både i offentligt regi og de tilbud, vi selv har på hylderne. Vi har fx gratis efteruddannelse for ledige i samarbejde med DMJX, som udbydes frem til sommer 2022.

Unikke job og opgaveåbninger – samt karriere og jobrådgivning

Vores erfarne karrierevejledere kan hjælpe dig med at lægge en karrierestrategi, give feedback på din forretningsplan eller dit pitch, genfinde motivationen, sætte ord på kompetencer og færdigheder - og selvfølgelig feedback på ansøgningsmateriale og forberedelse inden jobsamtale.

De har også løbende dialoger med virksomheder og får unikke job- og opgavemuligheder for vores medlemmer, som de lægger op i vores LinkedIn-gruppe.

Forhåbentlig har du fået et bedre overblik over AJKS - og hvad du kan bruge os til – ellers sidder vi altid klar til at besvare dine spørgsmål.

Hvis du ikke har set videoen, ”hvad fuck er en bælgfrugt”, kan du finde den her.

Hanne‑Mari Padilla Kirkeby, kommunikatør, AJKS