Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Husk, at dit arbejde altid skal krediteres

Det er vigtigere end nogensinde, at du sørger for en god og tydelig kreditering på dine værker, og at du registrerer dine værker i Copydan.

Et EU-direktiv om transparens implementeret i april 16 betyder, at penge for kopiering af dine værker skal gå direkte tilbage i lommerne på dig selv. Derfor er det virkelig vigtigt, at det er let at finde de illustratorer og grafikere, hvis værker er blevet brugt i forskellige sammenhænge. Så husk altid kreditering i forbindelse med brug af dine værker.

Bliv registreret hos Copydan

Illustratorer, grafikere og andre billedkunstnere: Bliv registreret i Copydan Billedkunst og i Copydan Tekst & Node.

Så vil du automatisk få penge fra Copydan, hvis dine værker bruges i undervisning, i TV, i bøger, digitale kunstdatabaser, på kultur­institutioners hjemmesider, i visse tilfælde ved brug i erhvervslivet eller på anden måde, hvor en af de to Copydan-foreninger har indgået aftale om brug af illustrationer, tegninger, grafik, fotografier og lignende.

Så tilmeld dig her:

www.billedkunst.dk/udbetaling/aftalelicens.aspx

og her:

www.tekstognode.dk/rettighedshaver/tilmelding.aspx

Det er gratis at lade sig registrere, så gør det med det samme!

Systemet er bygget op, så virksomheder og undervisningssteder, der har en aftale med Copydan Billedkunst eller Copydan Tekst & Node om brug af illustratorens, billedkunstnerens eller grafikerens værker, er forpligtigede til i perioder at fortælle, hvad de kopierer. På den måde ved Copydan, hvem de skal sende pengene videre til! Det bliver meget nemmere, hvis du har fortalt Copydan, hvem du er, og hvad du laver.

Copydan sender pengene direkte videre til lige præcis den illustrator, grafiker eller billedkunstner, der har lavet den illustration, grafik eller billedkunst, som er blevet kopieret eller anvendt i forskellige aftaledækkede sammenhænge.

Læs mere om ophavsret på DJs hjemmeside:
http://journalistforbundet.dk/Job--lon/Ophavsret/

- eller ring til DJ, hvis du har spørgsmål: 3342 8000

Kommentarer