Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Har du lavet et ophavsretstestamente?

Allerede nu kan du vælge, hvem der skal modtage et evt. afkast af dine værker efter din død. Det kaldes et ophavsretstestamente. Det kan laves nemt og hurtigt, uden at du behøver tage stilling til hele din formue, og VISDA yder et tilskud til udgiften.

VISDA ophavsretstestamente

VISDA

I løbet af et grafikerliv kan du have produceret rigtig mange tegninger. Disse er beskyttet af Ophavsretsloven, så længe du lever og i 70 år efter din død. Det vil sige at  en dag skal dine illustrationer leve videre uden dig. Måske du skal overveje at lave et ophavsretstestamente, så også dine efterkommere kan få gavn af dit arbejde?

VISDA har nemlig indgået en aftale med advokatkæden Ret&Råd om at hjælpe bl.a. medlemmerne af Visuelt Forum med oprettelsen af et ophavsretstestamente.

VISDA yder et tilskud, som kan dække størstedelen af udgiften til at oprette et testamente. Du skal søge senest 31. marts.

Du kan læse meget mere og finde et direkte link til at gå i gang med processen her.

Først i marts afholder VISDA infomøder i hhv. Aarhus og København samt online. Læs nærmere og tilmeld dig her (samme link som før ;))

© Mathias de Melo Lundegaard/Tegn Publishing Illustrator Karina Bjerregaard er en af de, som kan have gavn af at tegne et ophavsretstestamente