Guidet rundvisning på Bauhaus-udstillingen
I anledning af 100-året for grundlæggelsen af den tyske Bauhaus-skole viser Designmuseum Danmark udstillingen "Bauhaus – #itsalldesign".
Arrangementet er for dig, der arbejder med grafisk design, illustration mv.
Tid: Onsdag den 13. november kl. 16.15-17.30.
OBS: Vi mødes ved indgangen kl. 16.15. Rundvisningen går i gang præcist kl. 16.30 og varer cirka en time.
Husk dit pressekort, som giver gratis adgang til museet.
Sted: Designmuseum Danmark, Bredgade 68, København K.
Tilmelding: mail@karenhedegaard.dk. Der er plads til 15 deltagere i rundvisningen.
Alle pladser er fyldt op, men du kan komme på venteliste.
Visuelt Forum inviterer på en guidet rundvisning på Bauhaus-udstillingen på Designmuseum Danmark. Efter rundvisningen er det muligt at komme rundt og se resten af museets udstillinger. Museet har åbent til kl. 21.
Designmuseum Danmark deltager i den internationale fejring af 100-året for Bauhaus med en stor forskningsbaseret udstilling 'Bauhaus – #itsalldesign'. Udstillingen behandler for første gang alle aspekter af skolens aktiviteter og betydninger og beskriver, hvordan vor tids design og designere viderefører Bauhaus-arven. Udstillingen viser, hvorfor design som forandringsmetode, udviklet på Bauhaus, stadig kan skabe den bedst mulige verden.
Hvad er Bauhaus?
Den tyske Bauhaus-skole blev grundlagt i 1919 af den tyske arkitekt Walter Gropius. Målet med skolen var at uddanne en ny type designer. Studerende på Bauhaus-skolen skulle tilegne sig et bredt felt af kompetencer – fra et stærkt håndværksmæssigt og kunstnerisk fundament, kendskab til den menneskelige psyke, ergonomi og teknologi til en dyb samfundsforståelse. En komplet, professionel profil.
Hjertet i Bauhaus-skolen var de mange værksteder, hvor eleverne blev opmuntret til at eksperimentere med nye designprocesser og skabe løsninger, der havde et samfundsmæssigt og socialt sigte, snarere end blot at skabe smukke objekter.
Bauhaus-skolen eksisterede i 14 år. Den blev stiftet i 1919 i Weimar i Tyskland, hvorefter den i 1925 rykkede til Dessau og i 1932 til Berlin, hvor den blev lukket af nazisterne i 1933.
Indflydelsen fra Bauhaus har været enorm, trods skolens korte levetid. Over hele verden forbinder man Bauhaus med design. Udstillingen tematiserer også Bauhaus som et idealistisk projekt, en kulturel bevægelse, som ville skabe en bedre hverdag for alle, med ærlige, klasseløse former og gode produkter præget af mødet mellem kunst og rationel, industriel og teknologisk fremstilling.
’Bauhaus #itsalldesign’ rummer både kendte hovedværker og ikke tidligere udstillede værker, inden for alle Bauhaus’ virkefelter: design, arkitektur, kunst, film, fotografi, scenekunst og reklame.
I forlængelse af Bauhaus-udstillingen viser Designmuseum Danmark en egenproduceret udstilling ’Bauhaus – Danish Design’, hvor der lægges vægt på forskelle og ligheder, når to af designhistoriens centrale, internationale strømninger mødes.
Kommentarer