Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Freelancer du for organisationer?

Medieaftalerne er DJ’s freelanceoverenskomst for bl.a. grafisk design og illustration. De skal genforhandles næste forår og det er derfor værd at overveje, om de kan forbedres.

Medieaftalerne

Berit Winsnes

Medieaftalerne er DJ’s freelanceoverenskomst. Det er en aftale på organisationsområdet, dvs. fx fagblade, organisationer osv. og er forhandlet i samarbejde med HK og Kooperationen (arbejdsgiver). Den skal genforhandles næste forår. 

For at klæde vores forhandler Mogens Blicher Bjerregård bedre på, har undertegnede lavet en lille medlemsundersøgelse i Visuelt Forums facebookgruppe om, hvad vi VIF’fere, der freelancer for organisationer, fagblade osv., gerne vil have prioriteret. Og her er resultaterne:

  • 9 stemmer: Flere arbejdsområder i prislisten, fx bøger, online opgaver, mv.
  • 6 stemmer: Flere tiltrædelser, altså at flere arbejdsgivere skriver under på at følge overenskomsten. Det kunne være kommuner, regioner o.a.
  • 3 stemmer: Hurtigere betaling
  • 3 stemmer: Højere priser, både styk- og timepris
  • 1 stemme: Frynsegoder andet end løn

Skriv gerne til Mogens Bjerregaard på mbb@journalistforbundet.dk eller undertegnede på k@karinabjerregaard.eu, hvis du har kommentarer til undersøgelsen, andre input eller forslag til, hvem der kunne være relevante at kontakte på hvilke arbejdspladser for få indgået flere aftaler – eller hvis du ikke nåede at stemme.

Og en personlig note: Jeg bruger Medieaftalerne som inspiration til mange andre kunder end »bare« dem på organisationsområdet. Alle priser er selvfølgelig altid en forhandling, men det er meget rart at have en overenskomst at støtte sig lidt til.

- Karina Bjerregaard