Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Fast job efter 40?

Kan det overhovedet lade sig gøre at få et fast job i vores hastigt omskiftelige grafiske branche? Og så efter man er fyldt 40? Tja – det tænkte Birgitte Bentzen for ca. 1 år siden. Læs hvad hun gjorde.

jobsøgning

Berit Winsnes

Der var kommet endnu en jobannonce, som jeg tænkte kunne være interessant. Grafisk Designer i annonceafdelingen på Kristeligt Dagblad. Som så mange andre har jeg sendt mange jobansøgninger afsted igennem tiden, og oplevet den store tavshed som svar, til trods for mine ellers glimrende og forholdsvis opdaterede evner. Og så havde jeg jo lige væres selvstændig i 15 år – er der overhovedet nogen, der vil ansætte sådan én?

Så hvad gjorde jeg? Jeg ringede til annoncechefen, og spurgte, måske lidt frækt, om det overhoved kunne betale sig at søge jobbet i min alder og med de 15 års selvstændighed. Det viste sig, at vi var jævnalderende, og at hun ikke var bange for hverken min alder eller min selvstændighed, og opfordrede mig til at søge stillingen.

Efter flere dages research på nettet og sågar en tur på biblioteket for at læse Kristeligt Dagblad, fik jeg sendt min ansøgning afsted. Jeg gjorde mig virkelig umage, og ringede også lige, og sagde at nu havde jeg sendt ansøgningen...

Og så var det at vente. Ventetiden brugte jeg på at øve mig i jobsamtalen – man kan downloade en app via Jobindex, hvor man kan øve. Her får man nogen ret skrappe spørgsmål, og det er jo godt at være forberedt. Efter 2 samtaler med annoncechefen, og én med den administrerende direktør blev jeg tilbudt jobbet – ud af 250 ansøgere. Jeg havde medsendt min kompetenceprofil, hvori jeg scorer højest i kreativ tænkning og innovation, så den administrerende direktør spurgte naturligvis, om jeg troede, at jeg kunne finde mig til rette i et job, hvor der er meget rugbrødsarbejde, og om jeg kunne se mig selv i jobbet om 5 år. Hertil svarede jeg, at det vidste jeg ikke, for udviklingen går så hurtigt nu om dage – så 5 år er lang tid.

Der er meget rugbrødsarbejde. En avis har jo daglige deadlines, så der skal virkelig meget over disken hver dag, men jeg har fået mulighed for at lave en hel del om, omstrukturere arbejdsgange og effektivisere – og det synes jeg også, er sjovt. Der er også kreative opgaver, mest af de kortere af slagsen. I travle perioder kan jeg da godt savne at layoute en længere kreativ opgave, som jeg havde som selvstændig, men som så meget andet er der plusser og minusser. Jeg har fået råd til min husleje, har fået dejlige kollegaer, og nogen at holde fredagsbar med.

-Birgitte Bentzen, grafisk designer