Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Fagligt Stævne

Bestyrelsen har været til Fagligt Stævne d. 14-15. november, arrangeret af Dansk Journalistforbund. Stævnet var målrettet alle os, der er fagligt aktive i forbundet lige nu og havde som mål at gøre os endnu bedre til at arbejde for og med vores medlemmer.

Nyt

Ulla Korgaard

Samtidig var arrangementet en markering af forbundets 40 års jubilæum – det blev fejret med underholdning, dans og festmiddag.

Stævnet blev afholdt i stedet for Fagligt Forum, som har været åbent for alle medlemmer.

De to dage var fyldt med foredrag og workshops, samt gav mulighed for at møde aktive folk fra andre faggrupper og kredse – intenst og relevant.

Vi fik en indføring i forbundets lange historie – DJ har eksisteret 40 år i sin nuværende form, men historien går meget længere tilbage, hvor forskellige journalistforeninger har slået sig slået sammen og nye faggrupper er kommet til.

Næstformand Allan Boye fortalte, hvordan forbundet bestræber sig på at have en konstruktiv uenighedskultur med tydelige henvendelseskanaler ved uenigheder og krænkelsessager, som vi også har haft nogle af i forbundet. En undersøgelse blandt faglige aktive viste, at især studerende oplever problemer med krænkelser.

Vi fik mange gode tips til at optimere arbejdet i bestyrelsen. Bl.a. blev vi i VIF opmærksomme på muligheden for at få en af forbundets konsulenter ud til første bestyrelsesmøde i den nye bestyrelse og gennemføre et forløb, som skal hjælpe med at forventningsafstemme og optimere arbejdsgange. Der var også oplæg om medlemskommunikation og ophavsret. 

- Berit Winsnes

Kommentarer