Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Ekstra Bladet fyrer alle sine layoutere

De fire faste layoutere fyres som led i en større fyringsrunde i JP/Politikens Hus.

Ekstra Bladet, som skal spare ialt 22 millioner kroner, har valgt at opsige avisens fire faste layoutere og fire faste fotografer.

»I stedet for at køre grønthøster hen over hele organisationen, så prøver vi hele tiden at gøre alting mere smart og effektivt. Derfor har vi udvalgt de her to områder – layout og foto – fordi det berører forholdsvis få mennesker, men giver os nogle store besparelser,« siger chefredaktør Poul Madsen til journalisten.dk.

Poul Madsen siger videre: »Ekstra Bladet bliver også fremadrettet en rigtig flot og god avis. De sidste tre år har vi vist, at vi sagtens kunne arbejde med langt færre folk i sekretariatet, end vi plejede at gøre, fordi vi organiserede arbejdet smartere,« siger han.

Journalisten: Siger du dermed, at de her layoutere, som I nu opsiger, har været unødvendige?

»Nej, de har passet deres arbejde. Men nu hjælper vi avisen med at organisere sig på en endnu smartere måde.«

Kasserer i Visuelt Forum og medlem af DJ's Hovedbestyrelse, Karen Hedegaard, kommenterer Poul Madsens udtalelser således på Facebook:

»Det er godt nok en uhørt arrogance og negligering af sine ansatte, chefredaktøren her udviser. "Passet deres arbejde..." - og det er så det? Og hvad mener han egentlig med at "organisere sig på en endnu smartere måde"? Det er jo det rene vås.«

Og videre:

»Tror Ekstra Bladet virkelig, at de kan redde sig ud af krisen ved at skrotte de faggrupper, der laver den professionelle visuelle formidling af bladets indhold? Det er som at p.... i bukserne for at holde varmen.«

Læs om fyringerne på journalisten.dk:
- Ekstra Bladet fyrer alle faste fotografer og layoutere
- Ekstra Bladet nedlægger arbejdet
- Poul Madsen: »Det her er nådigt sluppet«

Kommentarer