Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Efteruddannelseslegat brugt på kursus i London: 100 Design Projects

Læs om illustrator Karina Bjerregaards erfaringer fra kursus på designskolen Central Saint Martins.

Efteruddannelse

Karina Bjerregaard Leporellobog

Central Saint Martins (CSM) har erfaring for, at når folk har lange deadlines, starter de først til sidst og bruger alt for meget tid på at tjekke nettet, gå på biblioteket osv, osv. Ved at fyre en masse hurtige opgaver af styrker det folks krea­tivitet på tværs af designdiscipliner. Kursisterne skal arbejde mere med deres hænder: collage, lege med materialerne, tegne, bygge osv. På deres kurser er der derfor fokus på dette.

Jeg deltog på 100 Design Projects – et meget inspirerende kursus med den erfarne underviser og forfatter Rod Judkins.

Der var deltagere fra hele verden: Sydafrika, Japan, Taiwan, Holland, Spanien, Peru, Grækenland, Canada, USA – og Danmark.

Der var to temaer dagligt undtagen sidste dag, hvor temaet udelukkende var bøger.

Alt i alt et meget inspirerende kursus med fuld fart ud over stepperne. Normalt bruger jeg ikke bøger, magasiner etc. til at komme i gang på, men det virkede godt for mig her. Dog kunne jeg have brugt mere fordybelse i de enkelte opgaver, mere konkret feedback fra læreren og mere indsigt i de andres veje hen til deres løsninger. Men et rigtig godt kursus, hvis man mangler inspiration og vitaminer til hoved og hænder.

MANDAG

Tema 1: Hvordan visualiserer vi ting via TYPOGRAFI

Vi tegnede en typograficollage, et kort over vores morgen i typografi, bladhoved til magasinet TYPOGRAPHY MONTHLY, alfabet udfra to geometriske former og et cd-cover til punkbandet CHAOS.

Tema 2: VÆRDIER

Vi bearbejdede en 10-pund-seddel, designede et Welcome to Las Vegas-skilt, redesignede kuplen på Bank of England, designede et smykke til Kim Jong Un, designede et skilt til en hjemløs og redesignede hjemlandets valuta (se illustration).

Efteruddannelse

Karina Bjerregaard 100 danske cykelkroner som pengeseddel

TIRSDAG

Tema 1: PERSONLIG BRANDING

Vi designede et personligt vinyllegetøj, fandt vores tre farver og lavede mønsterøvelser med dem (se illustration), lavede et personligt statement i egne farver, designede en taske med personligt statement og farver, kombinerede et kendt logo med ens eget navn (se illustration) og tegnede en personlig livslinje.

Tema 2: TEKNOKOLOGI

Vi designede Elon Musks våbenskjold (se illustration), lavede et flag for cyberspace, designede en plakat til at holde aliens væk, designede en robottatovering, byggede et monument for verdens dårligste opfinder Arthur Pedrick og hans kat Ginger og tegnede en lynhurtig bil/motorcykel.

  • Karina Bjerregaard

  • Karina Bjerregaard

  • Karina Bjerregaard

ONSDAG

Tema 1: EKSTREMER

Vi designede en bro mellem Europa og Asien, lavede et postkort om noget man elsker/hader ved London, designede en plakat for/imod friturestegte Mars-barer, tegnede skoaftrykket fra en helgen/synder, designede en særlig stol til en særlig person, tegnede en hate mail a la Mr. Bingo, krydsede en hamster med et andet væsen og lavede en snydegenstand.

Tema 2: SE DIG FOR

Gruppearbejde, hvor vi gik ud med en liste med opgaver a la Christina Bruun Olssons 'Se dig for'. Ikke pokkers interessant, men resultaterne i plenum var fede.

TORSDAG

Tema: BØGER

Vi designede forsiden til vores selvbiografi, opfandt 10 karakterer til en graphic novel ud fra en situation/ramme, og designede derefter startopslaget til vores graphic novel, designede en bogreol, derefter en plakat til at få ikke-læsende voksne til at lære at læse, designede en boghandel til vores yndlingsbogtype, en flyer til at få det lokale bibliotek til at se sejt og lækkert ud, designede forsiden til dit eget magasin og til sidst lavede vi håndlavede bøger med tekst og illustrationer på 1 1/2 time. Min leporellobog om katte er der flere billeder af (se illustrationer herunder).

- Karina Bjerregaard, illustrator og grafisk designer

Se Karinas hjemmeside her

  • Karina Bjerregaard

  • Karina Bjerregaard

  • Karina Bjerregaard

  • Karina Bjerregaard

  • Karina Bjerregaard

  • Karina Bjerregaard

  • Karina Bjerregaard