Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Benedicte Pedersen skaber kunst af læder og ruskind

Jeg har netop afsluttet en stor ordre til min forhandler i Chicago. Udover at være grafisk designer har jeg også et firma Atelier Nué, hvor jeg sælger kunst, jeg skaber af læder og ruskind. Forhandleren i Chicago ønskede en stor ”portion” af de nyeste værker, jeg har lavet. Disse værker har været meget grafiske og mere stramme i udtrykket end tidligere værker, jeg har lavet, hvor jeg draperede mere.

Benedicte Pedersen

Benedicte Pedersen

Med de nye værker har jeg taget udgangspunkt i materialets egenskaber, -læder kan strækkes. Det spændende ved at arbejde med læder er, at det er det materiale, der minder om vores egen hud, skaber samme sanselighed og har en iboende beroligelse hos os pga den taktile ”hud”-agtige overflade. Og ligesom hud kan strækkes, kan læder og skind strækkes.

Jeg har derfor leget med det ”stræk” og udspændingen i læderet og været interesseret i at lave noget, der var præget af fornemmelser eller anelser. Hvad aner man under læderet? Hvad gemmer sig? Lidt som den udspændte gravide mave, hvor barnets fod/hånd etc. anes under det tynde maveskind.

  • Benedicte Pedersen

  • Benedicte Pedersen

  • Benedicte Pedersen

Det tog mig en del tid og eksperimenter med at få fat i det rette materiale og vinkler under læderet, så alt er speciallavet. Men det lykkedes. Denne gang inddrog jeg også trommeskind i processen, så udtrykket blev så smukt og marmoreret - og utrolig holdbart, fordi trommeskind bliver helt stift. Ulempen var, at trommeskind lugtede helt forfærdeligt afvåd hund at arbejde med, så jeg ved ikke lige, om det er en succes jeg fortsætter med 😊.

 

  • Benedicte Pedersen

  • Benedicte Pedersen

  • Benedicte Pedersen

  • Benedicte Pedersen

  • Benedicte Pedersen

  • Benedicte Pedersen

Men læder og ruskind fortsætter jeg med at arbejde med, det er stadig et materiale, jeg er fascineret af, det blødt, det er råt, og det patinerer så smukt. Og omgiver man sig med det, er det som en mentalt kram. Det giver nærvær.

Alle værkerne er nu i Chicago, det har været en forhandler, som jeg har haft et super samarbejde med trods Atlanterhavet imellem os. Det var været sjovt at se, hvordan de sælger og promoverer det derovre, da de har en anden æstetik men absolut inspirerende.

 

Se mere på ateliernue.com

eller på Instagram, Atelier__Nue

Benedicte Pedersen er desuden grafisk designer og har firmaet Becstudio.dk

---

Benedicte Pedersen

Atelier Nué

 

Kommentarer