Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Arbejdslegat brugt til online tegneserie

Illustrator Peter Hermann brugte sit arbejdslegat på at eksperimentere med nye tegneteknikker og udvikle en online tegneserie

Arberjdslegat

Peter Hermann

I 2021 blev jeg tildelt et arbejdslegat af Visuelt Forum til mit projekt: Online tegneserie. 

Målet var at lave en tegneserie med en fortløbende historie uden ord, tegnet digitalt og holdt i en meget begrænset farvepalette. At opstille begrænsninger fungerer som regel rigtig godt for mig arbejdsmæssigt. Hvor jeg normalt bruger alt for lang tid på at tage stilling til farver, kunne jeg nu fokusere på fortælling og formgivning. Til at starte med havde jeg et ønske om at finde på historien løbende, mens jeg tegnede de færdige illustrationer, for på den måde hele tiden at holde historien ny og inspirerende. Men efter et par påbegyndte forsøg begyndte en lille julehistorie at tage mere færdig form i mit hoved.

Arbejdslegat

Peter Hermann

Mine tegninger begynder altid på papir. De første spæde ideer/tanker bliver nedfældet med det nærmeste redskab, som ofte er en kuglepen eller en blyant på det papir, der ligger nærmest. Det er nogle gange noget rigtig møgpapir, eller noget hvor jeg allerede har tegnet eller skrevet på i en anden sammenhæng. De første skitser er ofte meget små, frimærkestørrelse, og er lige så meget for at mærke efter om fortællingen kan fungere. Julehistorien var enkel og en lige ud ad landevejen fortælling, dog fortalt i enkeltsider i stedet for paneler, så det gjorde det ekstra spændende at kunne fokusere på kompositionerne, hvilket også var en del af de små skitser – at se om de helt enkle fordelinger af former, gav et interessant billede.

Efter jeg havde historien på plads i store træk og råskitser af de vigtigste punkter i fortællingen, scannede jeg det hele ind og begyndte at tegne på computeren. Når jeg tegner på mac'en, er det på en lille wacom tegneplade uden skærm. Det har krævet noget tilvænning men fungerer overraskende godt for mig. Julehistorien er tegnet i Photoshop. Det var en utroligt spændende proces, som har åbnet mine øjne for nye måder, jeg kan gribe mit arbejde an på. Stor tak til Visuelt Forum for at have støttet min eksperimenteren med nye arbejdsgange. 

-Peter Hermann

Se mere af Peters arbejde her: Portfolio

  • Peter Hermann

  • Peter Hermann

  • Peter Hermann

Visuelt Forums arbejdslegat stammer fra VISDA-midler.

VISDA (Visuelle Rettigheder Danmark) har siden 1986 arbejdet for billedskaberne og sørger for betaling til dem, når deres værker bliver brugt i forskellige sammenhænge. VISDA er godkendt af Kulturministeriet og repræsenterer bl.a. billedkunstnere, fotografer, tegnere og illustratorer.