Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Amanda-Li Kollberg – "Hvad har du gang i?"

Amanda-Li Kollberg driver et grafisk design- og skrift bureau i Berlin sammen med sin partner, Siri Lee Lindskrog og her fortæller Amanda lidt om, "hvad de har gang i".

I vores bureau, der hedder Formal Settings, arbejder vi primært inden for kultur- og publikationsbranchen, blandet med en egen praksis af skriftdesign og sideprojekter som events, workshops, undervisning osv.  

Noget, der fylder meget lige nu, er vores arbejde med en design festival, vi arrangerer som en del af organisationen POST. Vi plejede begge at tage til de arrangementer, POST har lavet igennem årene, og i 2021 trådte vi selv ind i organisationen. Kort forklaret arrangerer vi foredrag, festivaller, film screenings osv. der ønsker at udfordre idéer om den rolle, visuel kultur og kommunikation spiller i samfundet, diskutere designbranchens etiske og politiske aspekter og være med til at påvirke, hvor vores branche – og vores verden – bevæger sig hen. Det næste projekt, som vi kalder POST Design Tangle tager formen af fire designfestivaler i fire skandinaviske lande hen over de næste to år. Så – et ret ambitiøst foretagende. Det første arrangement finder sted i Stockholm allerede i marts, så vi har rigelig travlt med programlægningen, projektets hjemmeside, kommunikationen udadtil og  tusind praktiske ting, der skal på plads, fra små animationer til sociale medier til booking af hotel til vores foredragsholdere etc. Vi er en meget lille gruppe, så det er ret hektisk.

Ud over vores arbejde i POST laver vi også projekter for vores kunder. Vi er lige nu i den sidste fase af at lave en stor bog om Tour De France, der udkommer i forbindelse med at cykelløbet kommer til Danmark. Så det indebærer en masse layoutarbejde med nyt og historisk billedmateriale omkring touren, danske cykelryttere og lækre racercykler. Bogen bliver bliver udgivet på et forlag, vi tidligere har lavet flere store bogproduktioner sammen med, og det er jo altid rart, når kunder vender tilbage med nye ting, de gerne vil lave sammen.

Vi har også lige modtaget en kunstbog fra tryk, en monografi over den amerikanske kunstner Alteronce Gumby, udgivet af et berlinsk galleri, der fandt os via noget arbejde, vi tidligere havde lavet for den danske kunst-app Artland. Det er den anden bog, vi laver sammen, og har været interessant at arbejde med i forhold til materialer. Den er lavet som et OTA-bind med præg, i et mat, ru materiale, der hedder Curious Matter, kombineret med et højglans klistermærke på ryggen. Omslaget eksisterer i tre udgaver, der på forskellige måder kombinerer komplimentrærfarver, hvilket kunstneren også gør i sine værker. Vi prøver altid at se, om vi kan gribe processerne an på en måde, der er ny for os, der udfordrer eller overrasker os. Nu ligger vores eksemplarer her i en kasse og venter på at vi får et pusterum i mellem andre projekter, hvor vi har tid til at fotografere bøgerne.

Siri arbejder også løbende på sin store skriftfamilie Silvana, der skal udkomme på det franske foundry Blazetype. Det er spændende, og vi har tidligere lavet en del konceptuelle skrifter til vores egne projekter. Dette er den første skrift, der skal ud og bruges af andre. Det er et kæmpe projekt, der har varet i næsten to år, men som også er ved at nærme sig dagens lys!

Kommentarer