Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

Politigården 100 år: En kolos i København fylder rundt - kom med indenfor murene

For alle medlemmer af DJ. Den 23. april kl. 18:00 - 20:00 kan du komme med indenfor murene på Politigården - fra 1924 og frem til i dag. Den 30. marts 2024 er det præcis 100 år siden, at Politigården i København blev indviet. Mange steder er den fredede bygning en tidslomme 100 år tilbage, mens andre dele rummer et højteknologisk og operativt politi anno 2024.

Politigården

Hvornår

23. april 2024 18:00-20:00

Hvor

Politigården, Hovedindgangen, Polititorvet 1, 1567 København V

Pris

Fra 100.00 kr.

Type

Arrangement

En rundvisning på Københavns Politigård indeholder både arkitektoniske og kulturhistoriske oplevelser om politiet og kriminaliteten gennem tiden. Du kan bla. opleve den ikoniske runde gård, som slet ikke skulle have været rund, og den firkantede gård der i dag er mest kendt som mindegården. Alle rundvisningerne bliver varetaget af nuværende eller tidligere politifolk. 

Politigårdens runde gård er inspireret af det mauriske palads Alhambra i den spanske by Granada og det ikoniske Pantheon i Rom. Gården er så velkendt, at nye besøgende ofte udbryder ’ah, ja, den kender jeg jo’, når de for første gang træder indenfor. Mangen en kriminalserie er optaget her, og det er da heller ikke usædvanligt at møde de fiktive efterforskere på vej hen over den runde gård i færd med at løse forfatternes kriminalgåder, når bygningens rigtige ansatte er på vej hjem efter endt vagt.

Rundviser er en tidligere politibetjent, som undervejs krydrer med sine egne oplevelser. Se mere om Politigården og historien HER.

Vært: Janne Høgshøj post@visueltforum.dk

Det koster kr. 100 at deltage. Deltagerbetalingen fastholdes ved udeblivelse eller ved afbud efter fristen, som er den 18. april, kl. 10.00.