Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

Den grænseløse grafiker

Visuelt Forums weekendkonference 2020

wk 20 oplægsholdere

Sekundant, Martin Fält (Frederik Storm) Oplægsholdere, wk20

Hvornår

29. februar 2020 11:00
01. marts 2020 13:30

Hvor

Tune kursuscenter, Grevevej 20, 2670 Greve. Vis på kort

Pris

500 kr.

I takt med at journalister begynder at lave grafik, gud og hvermand kan lave sin egen hjemmeside, og gymnasieelever får Adobe-pakken udleveret på første skoledag, indskrænkes grafikeres og illustratorers indtjeningsmuligheder.

Visuelt Forums weekendkonference 2020 kredser om, hvordan vi som visuelle professionelle kan udvide vores arbejdsfelt og øge såvel professionalisme som samarbejdsevner ved at turde gå i kødet på indhold og tekst, ved at blive bedre til at bestille, udvælge og behandle fotos, ved at turde tage jobs højere i fødekæden samt øge såvel forretningsforståelsen såvel som det kunstneriske arbejde. Altsammen færdigheder, der gør os uundværlige i fremtidens tværfaglige samarbejde om vedkommende historiefortælling, uanset medie og platform.

På konferencen vil du møde Frederik Storm (visuel direktør i DR), Line Fredens (violinist, coach, master i læreprocesser og ph.d.-studerende ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium), Torsten Høgh Rasmussen (art director, designer, motion graphic-artist og partner i Sekundant), Jacob Birch (bogtilrettelægger, grafiker, designer, illustrator og partner i Spine) samt Julie Asmussen (grafiker og partner i Sekundant) & Julie Bondo Gravesen (partner i Sekundant samt udviklingsredaktør med en fortid som redaktør på blandt andet Ud&Se, Politiken og OTW (tidligere Datagraf).  

Lørdag eftermiddag holder Visuelt Forum generalforsamling, hvor du kan stille spørgsmål, forslag, diskutere – og stille op til bestyrelsen.

Vi glæder os til at se jer til en konference spækket med inspiration, indsigt og håb!

Tid: lør. d. 29.2 kl. 11- søn. d. 1.3 kl. 13.30

Sted: Tune Kursuscenter, Grevevej 20, Greve. http://www.kursuscenter.dk

Pris: 500 kr. incl. program, forplejning (undtagen drikkevarer lørdag aften), overnatning i enkeltværelse med bad og toilet. Der ydes rejserefusion efter gældende regler.

Program:

29. februar
Kl. 10.00-11.00: Ankomst og kaffe
Kl. 11.00-12:30: Den grænseløse grafiker v. Frederik Storm, visuel redaktør DR
Kl. 12:30-13:30: Frokost 
Kl. 13:30-15.00: Fremtiden kalder på kunstneren v. Line Fredens, master i læreprocesser, coach og violinist 
Kl. 15.00-15:30: Walk and talk med udgangspunkt I Line Fredens' oplæg
Kl. 15:30-18.00: Generalforsamling inkl. pause
Kl. 18.00: Omklædning og / eller lur
Kl. 18:30-19.00: Selskabsleg / Infografik med arme og ben 
Kl. 19.00-21.00: Middag 
Kl. 21.00-22.00: Selskabsleg / Ens & Uens 

1. marts
Kl. 09.00-10.00: Splitterravende Svend Erik v. grafiker Julie Asmussen og redaktør Julie Gravesen, partnere Sekundant  
Kl. 10.00-10:15: Pause 
Kl. 10:15-11:15: Jacob Birch, Spine Studio: At finde sit sted
Kl. 11:15-11:30: Pause
Kl. 11:30-12:30: Du bliver, hvad du ser v. Torsten Høgh Rasmussen, partner Sekundant 
Kl. 12:30-13:30: Frokost og farvel og på gensyn

Om oplægsholderne


Frederik Storm, Visuel redaktør, DR: Den grænseløse grafiker

Frederik Storm er uddannet fra KADK i København og arbejder i dag som visuel redaktør på Danmarks Radio. Frederik fortæller om, hvordan han har krydset både faglige og personlige grænser i mødet med journalister, redaktører, programmører og forretningsudviklere på blandt andet Dagbladet Politiken, Euroman og Danmarks Radio. Frederik Storms oplæg vil blandt andet gøre os klogere på, hvordan man rykker sine egne og andres grænser. Hvordan han har oplevet samarbejdet i den redaktionelle verden. Hvordan han har taget sin plads i udviklingen. Og hvordan han i dag arbejder som chef med at skabe kreative rammer, som får det bedste frem i både grafikerne og journalisterne. 

https://dk.linkedin.com/in/frederik-storm-6365134

Line Fredens, violinist og master i læreprocesser – og meget andet: Fremtiden kalder på kunstneren

Line Fredens er master i læreprocesser med specialisering i organisatorisk coaching, certificeret coach og uddannet violinist fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Hun skriver i øjeblikket på en ph.d.-afhandling om kreativitet som noget, der sker i et samspil mellem vores krop, vores hjerne og det, der sker i omverdenen. En af hendes vigtigste pointer er, at hvis vi skal navigere i en højkompleks virkelighed, skal vi forlade håndværkerens tilgang til vores arbejdsliv og søge hen imod en mere kunstnerisk tilgang, hvor vi tåler usikkerheden og eksperimenterer os frem. Hvordan du konkret kan erobre nyt land, mentalt og kreativt, giver Line også helt konkrete råd om. 

https://english.dkdm.dk/Staff/Line-Fredens

Julie A og Julie B

Splitterravende Svend Erik. Julie Bondo Gravesen er journalist fra Danmarks Journalisthøjskole med en fortid som redaktør på blandt andet Ud & Se. Julie Asmussen er uddannet grafiker og illustrator fra Danmarks Designskole, og Julie og Julie driver magasinhuset Sekundant sammen med Torsten Høgh Rasmussen. Sammen står de bag en række relanceringer af fagblade i 2019. Med udgangspunkt i eget arbejde med magasiner og fagblade undersøger Julie og Julie det magiske samspil mellem billeder og ord. Julie A fortæller om, hvordan hun gjorde op med ærefrygten for sproget og fik mod til at skrive redaktørens rubrikker om. Julie B kortlægger typerne af sprogligt udstyr, som fx rubrikker, underrubrikker, mellemrubrikker og billedtekster. Og sammen giver de praktiske tips og tricks, som ruster dig til at arbejdet med ordbillederne. Undervejs fortæller de historien bag den pirrende rubrik ‘Splitterravende Svend Erik’. 

https://www.linkedin.com/in/juliebgravesen/?originalSubdomain=dk

http://www.julieasmussen.dk/

Jacob Birch, Spine Studio: At finde sit sted

Jacob Birch er uddannet grafisk designer og illustrator fra Kolding Designskole og er nu partner i det grafiske bureau Spine Studio, som står bag en række smukke printprojekter som Jan Grarups fotobøger, kunstkataloger fra Gl. Holtegaard og Heerups Museum og magasiner. Hvordan har han taget rejsen fra at være ung illustrator i Kolding til at blive en af de mest efterspurgte bogdesignere i landet? Hvilke faglige grænser har han skullet krydse undervejs? Hvordan er det at opdage, at man hører til et andet sted, end man troede? Og hvad kan han lære os andre om at navigere i et farvand af forfattere, fotografere, museumsledere og forlæggere?

https://spine-studio.com/

Torsten Høgh Rasmussen: Du bliver hvad du ser

Torsten Høgh Rasmussen er uddannet grafiker fra Danmarks Designskole i København og er i dag partner i bureauet Sekundant. Som mangeårig AD’er på Ud & Se lærte han at forholde sig til fotografiet og at få et sprog for det, han så. Den evne bruger han hver dag i sit arbejde med at lave grafik til dokumentarfilm og art direction af magasiner. Torsten dykker ned i konkrete eksempler på sit arbejde med fotos, som gør os klogere på alle discipliner i arbejdet – fra art direction over første briefing af fotografen til udvælgelse, billedredigering og visuel historiefortælling. Torstens oplæg vil gøre os klogere på, hvornår et foto er godt – og hvilke værktøjer vi bør mestre som grafikere, hvis vi vil kunne gøre et godt foto endnu bedre.

https://torstenrasmussen.dk/