Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

AFLYST: Creative Talks #3

Kalligrafi, kodning og kortlægning af glemte sagn.

Creative Talks

Jesper Clausen

Hvornår

11. november 2020 17:30-20:30

Hvor

HK Grafisk Kommunikation, Svend Aukens Plads 11 Vis på kort

Pris

Gratis for medlemmer af Visuelt Forum

Type

Inspiration og netværk

På grund af skærpede regler pga. corona-pandemien må vi desværre aflyse dette arrangement. Vi håber at kunne gennemføre det på et senere tidspunkt.

Denne aften byder vi velkommen til
”KreaTech – Kreative skridt ind i fremtiden”

af Winnie Thorstensen, Grafiker og WebIntegrator

”En snak om kalligrafi – inspiration, penne, pensler, papir, gouache, blæk osv.”
af Christa Puch Nielsen, Grafisk designer

”Sagnkortet – kortlægning af Danmarks glemte sagn”
af Simon Væth, Illustrator, billedkunstner og underviser

 

OM CREATIVE TALKS:

Netværksarrangementet ”Creative Talks” er for og af medlemmer af Visuelt Forum og HK Grafisk Kommunikation. En aften med masser af inspiration, snak og netværk.

Hver gang melder 3-4 medlemmer sig til at fortælle om deres passions-projekter. Hvert oplæg er på 20 minutter, og efterfølgende er der god tid til feedback og spørgsmål.

Dette er en helt unik mulighed for at netværke og mødes med de andre medlemmer i din brancheklub.

Bemærk dog, at vi pga. de skærpede Corona-retningslinjer må netværke siddende på hver vores plads i god afstand fra hinanden.

Creative Talks arrangeres af frivillige medlemmer, og alle medlemmer kan melde sig som taler. Så kontakt os, hvis du har et projekt, du vil fortælle andre om – send en mail til Christa på
christapuch@gmail.com.

Til arrangementet byder vi på en sandwich og ”Corona-afstandssikret” hygge.

 • Simon Væth
  Illustrator, billedkunstner og underviser.
  Simons illustrationer leger med det skæve, naive og grafiske og altid med en underliggende humor og visuel poesi. Simon har sideløbende med illustrationsarbejdet været ansvarlig for en lang række foredrag og workshops om illustrationsfaget på flere af landets kreative uddannelser. I hans mere personlige arbejde har han fokus på den visuelle historiefortælling.Temaerne bevæger sig ofte omkring det historiske, mytologiske og folkloristiske.

  www.simonvaeth.dk


  Bag den falmede havenisse, skovens rollespillere med spidse elverøre, Krøllebølle og Tolkiens panteon af væsner og halvguder, findes der noget næsten glemt og meget smukt: de nordiske folkesagn. Disse sagn findes i tusindvis over alt i landet, nogle knyttet til landskabet oldtidshøje, bakker, kæmpesten, kilder og gamle træer, andre svært kendelige, bortpløjet eller opslugt af industri og sommerhuskvarterer. 
  Sagnkortet 
  skal være et interaktivt kort over Danmarks magiske og mytologiske stedsagn. Kortet skal balancere det saglige med en brugerflade og et design, som også gør sagn-materialet søgbart og tilgængeligt for den almindelige dansker. På den måde skal kortet kan være med til at skabe ny tilgængelighed og indsigt i en ofte underbelyst del af den danske kultur- og åndshistorie.
 • Winnie Thorstenson: Kreativitet og programmering

  Jeg har de senere år beskæftiget mig meget både privat og arbejdsmæssigt med at bringe kreativiteten ind i Maker- og programmeringsverdenen. Her har jeg i høj grad taget afsæt i de evner jeg har lært som grafiker, og har specielt brugt dem i kreativ tech undervisning af børn og unge.

   

  Det er en voldsomt spændende tid, som både udfordrer os fra den grafiske branche, men som også bringer et utal af spændende kreative redskaber med sig. Jeg har specialiseret mig i lasercut, 3D print og microcontrollere i samarbejde med den visuelle og taktile "opdragelse", som jeg har med fra min grafiske baggrund.

   

  Eksempler på min hobby og arbejde kan ses på mine personlige sociale medier, Coding Pirates, eduard.dk og kreatech.dk.

   

  Winnie Thorstenson er udlært grafiker i 2010

 • Christa Puch Nielsen, grafisk designer, illustrator kalligraf
  Christa er medarrangør af Creative Talks.