Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Coverkunst

I Visuelt Forums lukkede Facebookgruppe skifter vi coverbillede hver måned, og det er Visuelt Forums egne medlemmer, der illustrerer. Herunder præsenterer vi vores "coverartister". Har du lyst til at blive månedens FB-coverartist, så skriv til Line Flindt: info@lineflindt.dk

Rikke Ahm

Rikke Ahm

Januar 2021 -  Rikke Ahm

Rikke er illustrator og nyhedsgrafiker med speciale i visuel journalistik. "Det sjoveste i verden er, at tegne til nyhedshistorier. Det er en fornøjelse at være med til at løfte formidlingen og give et alvorligt emne både opmærksomhed og et twist med en god tegning", siger hun. Rikke er desuden medlem af Visuelt Forums bestyrelse siden 2003. Rikke har illustreret "ARBEJDSREDSKABER".

-----

Nanna Aarslev

Nanna Aarslev

December 2020 - Nanna Aarslev

Nanna er uddannet grafisk designer fra Den Grafiske Højskole og har mange års erfaring med bl.a. magasin- og avisdesign. Derudover har Nanna stor kærlighed til den analoge kalligrafi og har løst mange forskelligartede opgaver inden for denne kunstart, hvoraf noget er havnet på Det Kongelige Bibliotek. Nanna har illustreret "KALLIGRAFI".

-----

Julie Bjørnskov

Julie Bjørnskov

November 2020 – Julie Bjørnskov

November måneds coverartist er Julie Bjørnskov. Julie er selvstændig interaktiv og motion graphic designer. Julie nyder at skabe stemninger og historier med illustrationer og animationer som tager inspiration i hverdagens små finurlige øjeblikke. Julie har illustreret "STRESS".

-----

Peter Hermann

Peter Hermann

Oktober 2020 - Peter Hermann

Oktober måneds coverartist er Peter Hermann. Peter er illustrator og uddannet både i USA på The Kubert School og på Designskolen i Kolding. Peter er 46 år og tegner streger, siger han selv. Peter har illustreret "FORMIDLING". 

-----

Birgitte Bentzen

Birgitte Bentzen

September 2020 - Birgitte Bentzen 

September måneds coverartist er Birgitte Bentzen. Birgitte er grafisk designer. Og som hun selv siger: "Jeg kan udover grafisk design godt lide at lave ting. Kunstting, håndværksting, haveting, opfinde ting, reparere ting, mangeting." Birgitte har illustreret "IDÈUDVIKLING".

-----

Berit Winsnes

Berit Winsnes

Juli-august 2020 – Berit Winsnes
Juli og august måneders coverartist er Berit Winsnes. Berit layouter primært stringente rapporter. Desuden er hun medlem af tegnegruppen Ladies Drawing Night Cph. hvor der køres på med collage, tryk og fold - og så er hun med i Visuelt Forums bestyrelse. Berit har illustreret "SOMMERFARVER".

-----

Christa Puch Nielsen

Christa Puch Nielsen

Juni 2020 – Christa Puch Nielsen
Juni måneds coverartist er Christa Puch Nielsen. Christa er grafisk designer og kalligraf. Hun fascineres af typografi: Af fontens knivskarpe kurver, af kalligrafiens taktile symbiose med papiret og den animeredes uendelighed og flygtighed. Christa har illustreret "TYPOGRAFI".

-----

signe-wassard

Signe Wassard

Maj 2020 - Signe Wassard
Maj måneds coverartist er 
Signe WassardSigne arbejder som grafisk designer, og jonglerer mellem at være selvstændig, freelancer, bibeskæftiget og på dagpenge. Da Signe så dette citat på nettet, genkendte hun noget i sit eget arbejdsliv. Specielt i disse Corona-tider. Signe har illustreret "CORONA".

-----

gitte-blaa

Gitte Blaa

April 2020 - Gitte Blaa
April måneds coverartist er Gitte Blå. Gitte har været freelancer det meste af sit arbejdsliv som grafisk designer og billedkunstner. Gitte har illustreret “FREELANCER”.

-----

karen-hedegaard

Karen Hedegaard

Marts 2020 - Karen Hedegaard
Det er en ganske særlig ære, at præsentere marts måneds coverartist: Karen Hedegaard. Karen er selvstændig grafisk designer, men Karen er - af de fleste af Visuelt Forums medlemmer - især kendt og elsket som mangeårig formand for Visuelt Forum, som VIF's kasserer med styr på finanserne, som altid ihærdig redaktør af nyhedsbrevet og desuden som visuelt medlem af journalistforbundets hovedbestyrelse. Efter 21 energiske år i VIF-bestyrelsen har Karen nu valgt at bruge lidt mere fritid på sig selv og familien. Tak for en fantastisk indsats, Karen!  Karen har illustreret "FRI".

-----

sofie-møller

Sofie Møller

Februar 2020 - Sofie Møller
Februar måneds coverartist er Sofie MøllerSofie arbejder med grafisk design og digitalisering. Både kreativt men også strategisk. Kan godt lide at lave ‘egne’ projekter, men får det ikke altid prioriteret, derfor var det sjovt at arbejde på coveret her, da der både var et brief og en deadline. Sofie har illustreret “OVERARBEJDE".

-----

torben-ulrik-sørensen

Torben Ulrik Sørensen

Januar 2020 - Torben Ulrik Sørensen
Januar måneds coverartist er Torben Ulrik SørensenTorben er selvstændig designer, han synes, at sideprojekter er en sund modpol til hverdagen, hvor strukturering og rådgivning fylder meget. En modpol hvor du kan lade lysten få frit løb, gøre noget for sjov eller lade fornemmelsen afdække noget skjult. Torben har illustreret “VINTER".

-----

mette-falk

Mette Falk

December 2019 - Mette Falk
December måneds coverartist er Mette FalkMette er grafisk designer. Her med en symbiose i mødet mellem to uforenelige komponenter, iskrystallens geometriske form og bladenes organiske form. Mette har illustreret “MØDER”.

-----

mette-sandfær

Mette Sandfær

November 2019 - Mette Sandfær
November måneds coverartist er Mette SandfærMette er grafisk designer, men har de senere år også arbejdet som billedkunstner. Mette har bl.a udstillet sine værker på flere censurerede udstillinger. Mette har illustreret “FORHANDLING".

-----

grethe-nielsen

Grethe Nielsen

Oktober 2019 - Grethe Nielsen
Oktober måneds coverartist er Grethe NielsenGrethe har illustreret "Efterår", hun spår, at – lige som æblerne og træernes blade vil falde til jorden i takt med efteråret og vinterens komme – vil brugen af el-løbehjul også vise sig at være sæsonbetonet. Grethe har illustreret “EFTERÅR".

-----

bettina-kofmann

Bettina Kofmann

September 2019 - Bettina Kofmann
September måneds coverartist er Bettina KofmannBettina er grafisk designer og billedkunstner. Papir&krøllede ideer. Valse og sværte. Bettina har illustreret "FORNYELSE”.

-----

bente-stensen-christensen

Bente Stensen Christensen

Juli og august 2019 - Bente Stensen Christensen
Juli og august måneds coverartist er Bente Stensen Christensen. Bente er frilandsgrafiker og tegner med fokus på formidling af kulturhistorie, børneliv og påklædningsdukker. Bente har illustreret "FERIE".

-----

sune-amstrup-andersen

Sune Amstrup Andersen

Juni 2019 - Sune Amstrup Andersen
Juni måneds coverartist er Sune Amstrup AndersenSune er uddannet grafisk designer fra Skolen for Visuel Kommunikation, autodidakt billedkunstner og nyt medlem af Visuelt Forums bestyrelse. Sune har illustreret “SOMMER”.

-----

Maj 2019 - Dorthe Meyer
Maj måneds Coverartist er Dorthe Meyer. Dorthe er uddannet TV-grafiker på Ravensbourne College i London. Dorthe fotograferer og er fascineret af at danne kalejdoskopiske mønstre. Dorthe har illustreret "FORÅR".

-----

April 2019 - Matilde Digmann
Matilde Digmann er mester for april måneds facebookcover. Hun er er illustrator, keramiker, og murmaler. Jeg har værksted og butik på Nørrebro - og så er jeg med i VIFs bestyrelse 😉 Hvis du vil linke til mit website, så er det www.matildedigmann.dk og  på facebook MatMakesStuff

-----

Marts 2019 - Camilla Kahrs
Denne måneds coverbillede er skabt af Camilla Kahrs, hvis coverbillede har titlen "INSPIRATION". 
Til daglig arbejder Camilla Kahrs som Art Director hos modefirmaet Part Two. Alle former for collager er til stor inspiration for mig og er altid den første del af arbejdsprocessen til en kampagne.

-----

Januar 2019 - Stine Spedsbjerg
Stine Spedsbjerg - også kendt som StineStregen - både tegner og skriver alt fra tegneserier og børnebøger til bladtegning og kampagner. Hun er uddannet journalist. Stine fik emnet "MULTIFUNKTIONEL".

-----

December 2018 – Ulla Korgaard  
Ulla fik til opgave at skabe et MØNSTER. Mønstret er baseret på et gammelt ordsprog: “Der er ingen gryde så skæv at der ikke findes et låg, der passer”. Ulla er grafisk designer og vild med mønstre og farver.
https://www.facebook.com/designeriet/

-----

Karin Pihl Madsen

Karin Pihl Madsen

November 2018 – Karin Pihl Madsen
Månedens Facebook-coverbillede er designet af Karin Pihl Madsen. Hun fortæller: Til daglig er jeg Art Director hos PANDORA. Vild med gåture, instagram og flatlays ... det er som at lægge puslespil med naturen. Kodeordet denne gang er: "KONTRAST".

-----

Louise Rosenkrands

Louise Rosenkrands

Oktober 2018 – Louise Rosenkrands
Temaet for denne måneds coverbillede er "SAMARBEJDE". Louise Rosenkrands er illustrator og sidder til daglig på kontoret ‘Spild af Tid’ på Nørrebro i København.

-----

Karina Bjerregaard

Karina Bjerregaard

September 2018 – Karina Bjerregaard
Septembers fb-cover af Karina Bjerregaard handler om "SYNLIGHED", som jo er centralt i enhver grafikers arbejde ;-) Teknisk er det et bearbejdet og bemalet træsnit.

-----

Kirsten Bille

Kirsten Bille

August 2018 – Kirsten Bille
Denne gang har Kirsten Bille taget udfordringen “MANGFOLDIGHED” op. Hun skriver om sig selv: Jeg er selvstændig fotograf (siden 1995) indenfor portrætter og arkitekturfotografi, og har de sidste par år arbejdet med tegninger i stort format, som jeg har udstillet i forskellige kunstforeninger. Jeg har et kombineret studie/værksted på Østerbro, og underviser desuden unge på foto/medie-linien på Ballerup-Herlev Produktionshøjskole.

-----

Simon Væth

Simon Væth

Juli 2018 – Simon Væth
Denne måneds coverbillede er skabt af Simon Væth, hvis coverbillede har titlen "DEADLINE". Simon er iIllustrator, tegneserietegner og underviser med afgang fra Designskolen Kolding i 2010. Han beskæftiger sig med temaer om mytologi og folklore. I øjeblikket arbejder han på en tegneserie om sagn og fortællinger fra de danske galgebakker.

-----

Pernille Sys Hansen

Pernille Sys Hansen

Juni 2018 – Pernille Sys Hansen
Pernille Sys Hansen mester for denne måneds coverbillede i Visuelt Forum. Pernille har fået ordet "FÆLLESSKAB" og benspændet: moderne og farverigt. Pernille arbejder som grafisk designer med bogtilrettelægning.

-----

René Steen Sørensen

René Steen Sørensen

Maj 2018 – René Steen Sørensen
René er grafisk designer, nyhedsgrafiker og illustrator. Han har fået til opgave at tegne "TID". Hver måned får Visuelt Forums facebook et nyt coverbillede. Anledningen er Visuelt Forums 20 års jubilæum den 4. oktober. Til hvert billede følger et par benspænd om stil og teknik, for det skal jo helst ikke være alt for nemt.

-----

Torben Wilhelmsen

Torben Wilhelmsen

April 2018 – Torben Wilhelmsen
Billedet er skabt at Torben Wilhelmsen udfra skriften Imperfegg (som han også står bag). Torben er grafisk designer og typonørd. Torbens benspænd var: retro-techno, robot, håndholdt - og så kom der lige et ekstra: høns.

-----

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk