Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Vejledning til forslag

Cavlingprisen uddeles hvert år til en journalist eller en gruppe af journalister i samarbejde, der i særlig grad har udvist initiativ og talent i det foregående år. Prisen blev indstiftet 18. december 1944 i anledning af journalistforbundets 40 års dag og til minde om forbundets stifter, journalisten og forfatteren Henrik Cavling (185

Cavlingprisen – indkaldelse af forslag 2021

Prisen gives til en journalist eller en gruppe af journalister i samarbejde, der i særlig grad har udvist initiativ og talent i det forgangne år. Cavlingprisen blev indstiftet 18. december 1944 i anledning af journalistforbundets 40 års dag og til minde om forbundets stifter, journalisten og forfatteren Henrik Cavling (1858-1933).

Forslag skal være offentliggjort inden indsendelsesfristens udløb og skal indsendes via mail til me@journalistforbundet.dk.

De udvalgte bilag i form af bøger, artikelserier, radio- og tv-udsendelser skal fremsendes i original form og i seks eksemplarer. Programlængde i timer/minutter skal anføres på tv- og radioindslag. Alene det materiale der er væsentligt for bedømmelsen af den journalistiske præsentation, skal medsendes.

Retningslinjer omkring digitale projekter: 
Foreslåede digitale projekter skal indeholde et link til projektet. Af hensyn til dokumentation skal kopier af alle journalistiske dele af materialet, der er væsentlige for bedømmelsen, afleveres i seks eksemplarer. Tekst skal printes, lyd og billede afleveres på USB-nøgle.
Hvis indholdet er beskyttet bag betalingsmur, skal der tillige afleveres login og kode til én fælles bruger.

Artikler skal leveres i original skriftstørrelse . Radio- og tv-udsendelser skal leveres på usb-stick. 

Cavlingkomitéen kan anmode forslagsstillere om at indsende yderligere dokumentation, ligesom komitéen kan afvise forslag, der vurderes at være i uoverensstemmelse med Cavlingprisens hensigt, historie og traditioner.

Indsendelsesfristen er onsdag den 3. november 2021, kl. 12.00. Forslag herefter medtages ikke.
Det er alene forslagsstillerens ansvar at sikre sig, at materialet er fuldstændigt og afleveret til tiden.

Prisoverrækkelsen foregår fredag den 7. januar 2022 kl. 15.00 i København.

Komiteen, der er udpeget af Dansk Journalistforbund, består af:
Tine Gøtzsche (formand), selvstændig, Lars Rugaard, Rugaard og Hvidtfeldt, Søren Flytkjær, DR Nordjylland, Jakob Risbro, TV2 Fyn og Didde Elnif, Syddansk Universitet. 

Spørgsmål
Kontakt komiteens koordinator, Mette Eeg, me@journalistforbundet.dk,
eller presseansvarlig Håkon Stolberg, hst@journalistforbundet.dk, 33 42 80 00.
 

Jonas Pryner

SÅDAN UDDELES CAVLINGPRISEN

Cavlingkomiteen har vedtaget nogle retningslinjer for proceduren omkring uddelingen af Cavlingprisen.

Jonas Pryner Andersen

CAVLINGKOMITEEN 

Medlemmer af Cavlingkomiteen udpeges af Dansk Journalistforbunds hovedbestyrelse.

CAVLINGPRISEN

Cavlingprisen er Danmarks mest prestigefyldte journalistpris.

Den uddeles hvert år i starten af januar til en journalist eller en gruppe af journalister, der i særlig grad har udvist initiativ og talent.

Cavlingprisen blev indstiftet 18. december 1944 i anledning af journalistforbundets 40 års dag og til minde om forbundets stifter, journalisten og forfatteren Henrik Cavling (1858-1933).