Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Tjekliste til din forlags- og bogkontrakt

Der er stor forskel på forlagskontrakter, og selv om et kontraktudkast kan se ud som en standard, så er det ikke nødvendigvis udtryk for, at kontrakten lever op til standard rettigheder og vilkår. DJ hjælper med at tjekke din bogkontrakt.

Nogle forlagskontrakter er gunstige set med forfatterens øjne. Andre mindre gunstige. Og når du som forfatter sidder med et udkast til en bog, er det vigtigt at vide hvilke aftaler, der gode at lave med et forlag, og hvor man skal være opmærksom.

DJ oplever i stigende grad interesse for at skrive og få udgivet materiale – desværre er det ikke altid så ligetil at afkode de kontrakter, man kan møde, når man som ny i faget bevæger sig ind på bogmarkedet.

Her kan du få en række anbefalinger til prissætning og en konkret tjekliste til, hvad du bør være opmærksom på, når du gennemlæser din forlagskontrakt.

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk

Degnbol

Rasmus Degnbol

FÅ TJEKKET DIN KONTRAKT

Få DJ til at tjekke din kontrakt igennem, når du får nyt job eller ny stilling.

Mette Secher

DJ BIZ - HJÆLP TIL SELVSTÆNDIGE

DJ har både korte og lange kurser og tilbud til dig, som vil starte egen virksomhed eller som er i luften og gerne vil have hjælp til at drive forretningen bedre.

Jonas Pryner Andersen

FÅ GLÆDE AF DJ'S MEDLEMSFORDELE

Du får personlig rådgivning og faglig udvikling, og tilbud på forsikring, bank og lånetilbud, gode kontante rabatter, samt en række andre fordele.