Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Tilskud til psykologhjælp

Som medlem af DJ kan du søge om tilskud til psykologhjælp, hvis du oplever konflikter, stress eller trivselsproblemer i dit arbejdsliv eller som ledig.

Læs, om du er berettiget til at få tilskud til at få dækket nogle af udgifterne til psykologhjælp, inden du slipper store pengebeløb. Vi forklarer reglerne for ordningen:

  • Du visiteres til hjælpen gennem en samtale med en medarbejder i DJ. Visiteringen foregår gennem vores tilbud om trivselssamtaler. Du vil altså i første omgang blive tilbudt trivselssamtaler med en medarbejder i DJ.
  • Når du er visiteret til psykologhjælp, skal du sende en mail til en af vores stressrådgivere med navn og adresse på den psykolog du vælger.
  • Psykologen skal være autoriseret cand. psych.
  • Du skal vente på en skriftlig bekræftelse fra DJ, inden psykologhjælpen påbegyndes.
  • Du kan få op til 5.000 kr. i tilskud. Psykologhjælp er som udgangspunkt fritaget for momspligt.
  • Hvis der er mulighed for at få en henvisning fra egen læge, skal du benytte dig af dette og DJ refunderer ikke disse regninger.

Hvem kan få tilskud til psykologhjælp?

Hvis din arbejdsplads giver tilskud til psykologhjælp eller hvis du har mulighed for at få tilskud gennem en sundhedsforsikring kan du ikke få tilskud fra DJ.

Hvis du er på en arbejdsplads, hvor der er en tillids- eller arbejdsmiljørepræsentant er det en god ide at kontakte vedkommende for at høre, hvilke muligheder der er for tilskud til psykologhjælp.

Valg af psykolog

Find en psykolog i nærheden af, hvor du bor, via Psykologer i Danmark eller Psykolognævnet. DJ samarbejder ikke med og henviser ikke til specifikke psykologer.

Elever og studerende

Hvis du er elev eller studerende og er medlem af DJ, skal du, inden du henvender dig til os, have undersøgt mulighederne for tilskud til psykologbehandling hos din egen læge, din studievejleder, din praktikvejleder, din tillidsrepræsentant eller din arbejdsmiljørepræsentant på dit praktiksted. 

Der er også hjælp og gratis rådgivning hos Studenterrådgivningen i København, Odense, Aarhus og Aalborg. Læs mere på Studenterrådgivningens hjemmeside.

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk