Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Teknik & Design faktureringsbureau

Du er ikke selvstændig, men skal sende en faktura. Det kan du bruge bureauet Teknik & Design til. Så får dine kunder en faktura, bureauet ordner det hele og udbetaler resten til dig som løn med skattetræk. DJ har indgået en rabataftale med bureauet.

Teknik & Design Freelancebureau

Teknik & Design Freelancebureau

Som medlem af DJ får du rabat på faktureringsbureauet Teknik & Design. Det koster otte procent af dit fakturabeløb. For de otte procent påtager bureauet sig at ansætte dig til at udføre den bestilte opgave, fakturere kunden, ordne alt i forhold til SKAT og moms og udbetale dit honorar som løn med skattetræk.

Hvornår giver det mening at fakturere via et bureau?

I en række situationer kan faktureringsbureauet være en god løsning for freelancere. Her kommer otte bud på, hvornår det kan være en idé at benytte bureauet.

Læs mere her : Teknik og Design Freelancebureau - Teknisk Landsforbund (tl.dk)

Siden er blevet opdateret den 30. juli 2021

1. Hvis du er nystartet freelancer

Hvis du sælger noget, der skal moms på, skal du i udgangspunktet registrere dig som selvstændig og sende en faktura med moms. Det kan også være, at du skal sælge en momsfritaget ydelse, men at kunden hårdnakket kræver, at du sender en faktura uden moms i stedet for en lønopgørelse. Og for at kunne sende en faktura skal du som bekendt være selvstændig.

Hvis du bliver selvstændig, kan du ikke få supplerende dagpenge, så hvis du har behov for at supplere din indkomst med dagpenge, skal der være tale om lønarbejde. Løntimerne tæller med i genoptjening af dagpengeret.

Man kan godt søge om at få godkendt selvstændig bibeskæftigelse, hvis man kan skrive under på, at arbejdet altid kan flyttes, at man ikke har til hensigt at leve af det, og at man kan holde bibeskæftigelsen på max. 15 timer om ugen. Timerne tæller i givet fald ikke med i genoptjening af dagpengeret.

Hvis du i stedet bruger Teknik & Design, bliver du ansat til at lave opgaven, og bureauet ordner alt papirarbejdet. Du indgår selv aftalen med kunden, og herefter ansætter bureauet dig til at udføre opgaven, fakturerer kunden og udbetaler løn til dig.

Det koster otte procent af fakturabeløbet. Fordelen er, at du får løn med skattetræk, slipper for alt papirarbejdet og bevarer din status som lønmodtager. Desuden får du også løn, hvis du bliver syg, eller hvis kunden ikke betaler.

2. Hvis du har både lønsedler og fakturaer (kombinatør)

Hvis du er en af de mange freelancere i DJ, der både har lønarbejde — fx en deltidsansættelse eller andet lønmodtagerarbejde — og også arbejder på faktura med eller uden moms, så er du det, der går under betegnelsen "kombinatør". Som lovgivningen er udformet i dag, betyder det, at hvis du bliver ramt af sygdom, ledighed eller skal på barsel, så vil systemet kun medregne enten dine løntimer eller dine fakturaer, aldrig begge dele.

Løsningen er ofte at prøve at få "rykket" dine kunder, så du enten kun er lønmodtager eller kun arbejder på faktura. Men er det ikke muligt, kan det være en fordel at køre dine fakturaer via Teknik & Design, så du bliver "ren" lønmodtager.

3. Hvis du er ledig og mangler lønmodtagertimer

Hvis du er på dagpenge, kan bureauet være værd at overveje, selv om du godt kunne få godkendt selvstændig bibeskæftigelse. For kører du i stedet opgaverne via bureauet, tæller timerne med i timebanken, når en ny dagpengeret skal opgøres.

4. Hvis du er freelancer og drømmer om bogholder og garanti for betaling

Hvis tanken om at afregne skat og moms rider dig som en mare, og hvis du drømmer om, at nogen bare ordner alt det sure, så kan Teknik & Design være et bud. Samtidig er du sikret, at du får din løn for opgaven, også selv om bureauet først modtager pengene lang tid efter, eller hvis kunden simpelthen ikke betaler.

Du skal regne på, hvor meget tid og hvor mange udgifter du i dag har på papirarbejde og regnskaber etc., og sammenholde det med, hvad otte procent af faktureringsløbet giver, for at se, om det giver mening for dig.

5. Hvis du er studerende

Hvis du som studerende vil sælge ydelser og skal sende en faktura, kan det være en idé at køre opgaven via Teknik & Design frem for at skulle oprette selvstændig bibeskæftigelse.

6. Hvis du står over for at skulle lukke din virksomhed

Bureauet kan også være en løsning for dig, der er selvstændig, og som skal lukke virksomheden enten pga. svigtende omsætning, fordi du af andre årsager ikke mere ønsker at være selvstændig, eller fordi du står over for at skulle på efterløn eller pension.

Hvis du lukker din virksomhed, kan du ikke længere arbejde på faktura eller få B-honorar for ydelser inden for samme område. Men ved at bruge Teknik & Design kan du lukke din virksomhed og fortsat løse opgaver, hvis du ønsker det. Bureauet ansætter dig til opgaven, og din kunde får en faktura fra bureauet i stedet for at få den fra dig.

7. Hvis I er flere, der skal deles om en opgave

Stadig flere af DJ’s freelancere går sammen om at løfte større opgaver. Ofte vil kunden gerne have én faktura. Her kan det give mening at bruge bureauet til at fakturere for opgaven og så få fordelt honoraret og få det udbetalt som A-løn til hver enkelt freelancer, der har bidraget.

8. Hvis du som selvstændig ønsker at hyre en kollega på lønmodtagervilkår

Hvis du som selvstændig har brug for at hyre hjælp til opgaverne, kan du og den, du skal hyre, benytte Teknik & Design som "bogholder" til at udbetale A-løn, skat, ATP etc.

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk