Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Ternet Ninja

Succesfilmen Ternet Ninja er afsæt for et blik ind i det kreative værksted og rejsen fra storyboard til færdig produktion

Ternet Ninja

Thorbjørn Christoffersen

Thorbjørn Christoffersen
... 
er uddannet på Animationsværkstedet i Viborg i 2000. Startede i animationsbranchen som storyboarder og karakterdesigner. Debuterede som instruktør i 2004 med 'Terkel i knibe', og har efterfølgende været med til at instruere animationsfilmene 'Rejsen til Saturn' (2008), 'Ronal Barbaren' (2011) og senest 'Ternet Ninja' (2018), den meste sete danske animationsfilm til dato - set af over 940.000 i biografen.

Kom med ind i det kreative værksted, når Thorbjørn skaber animationsfilm. Umiddelbart tænker man Anders Matthesen, når talen falder på Ternet Ninja, men bagved hr. Matthesen står en dygtig animationsinstruktør, som udvikler hele det visuelle univers.

Instruktøren Thorbjørn Christoffersen fortæller på TAL TIL ØJET om den kreative proces bag filmen Ternet Ninja, særligt om arbejdet med præ-produktionen, hvor filmens visuelle stil planlægges og karaktererne udvikles.

Thorbjørn vil også tale om processen med at arbejde med storyboard til filmen, og hvordan animatic'en, som er den afgørende 'grundskitse' til den færdige animationsfilm, skabes. Undervejs viser han illustrationer fra præ-produktionen, og klip, der beskriver, hvordan filmen rejser fra storyboard til færdig animation.


Og om tegnefilms mediet der er blevet langt mere alsidigt end underholdning og for børn. Historiefortællingen kan også være ”voksen” og tegnefilm finder i stigende grad plads som reklamefilm og i oplysningskampagner.