Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Hvor var vi, og hvor fanden er vi på vej hen?

I denne talk, om hvor vi kommer fra og måske er på vej hen, tager Sigrid Nygaard og Per Morten Abrahamsen pulsen på tid og tendenser inden for fotografi.

Barnegråd

Sigrid Nygaard

Sigrid og Per Morten

Johanne Ramskov Erichsen & Per Morten Abrahamsen

Sigrid Nygaard
Uddannet fotojournalist og har arbejdet som billedredaktør på Dagbladet Information siden 2009. Hun arbejder desuden som gæsteunderviser og censor på DMJX i Aarhus og er medlem af programudvalget til Copenhagen Photo Festival.

Per Morten Abrahmasen
Per Morten er billedkunstner og uddannet fotograf hos reklamefotograf Mogens Carrebye i 1987. Har har som selvstændig freelancer blandet andet arbejdet som forsidefotograf på månedsbladet Press og for SONYmusic, UD&Se, DR og B&O. Han har udgivet bøger og har udstillet værker på danske og udenlandske gallerier og museer.

Fotografier, der skaber debat
Fra hvert sit hjørne af fotografiet vil Per Morten Abrahamsen, uddannet reklamefotograf og Sigrid Nygaard, uddannet fotojournalist, fortælle om hver deres fotografiske projekt, der har fået beskuere op af stolen og skabt debat. 

Per Morten Abrahamsen tager udgangspunkt i sine opsigtvækkende politiske portrætter og de reaktioner, der fulgte.

Sigrid Nygaard fortæller blandt andet om projektet "de grædende børn", som gjorde en masse mødre på Instagram rasende og kaldte projektet for rendyrket børnemishandling.

Oplægget forholdet sig også til, om den gængse opfattelse af fotografiets roller, styrker og værdier stadig holder i en tid med høj digital speed og ringe tid til fordybelse? 

Rasmus Munk

Per Morten Abrahamsen