Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Gå all in på den digitale fortælling

Rasmus Kahlen og Torben Schou fortæller, hvordan de har sat kvalitet over for tiden trends med ultra korte fortælleformater

Nærsyn

NN Rasmus Kahlen og Torben Schou

Torben Schou
Torben Schou, Danmarks Radio, har i over 25 år arbejdet som journalist, kommentator, vært og tilrettelægger inden for sport, underholdning, nyheder og dokumentar. Har også rejst jorden rundt adskillige gange som reporter på  Sporløs, og "Verdens vildeste…”, med udgangspunkt i historiefortællingen og den skæve vinkel i fokus.

Rasmus Kahlen
Uddannet Film og Tv-Produktionstekniker i DR. Startede i nyhedsproduktion og fortsatte som fotograf og grafiker i Design og markedsføring for et bredt udsnit af DR produktioner. Arbejder nu som videoproducer og fotograf og producerer alt fra egne mini-dokumentarer til reklamefilm.


Mange har kastet sig ud i at skabe korte fortællinger til digitale platforme og nå nye målgrupper. Nærsyn på DR er et bud på indhold, hvor kvaliteten er i højsædet. Mød to passionerede videoproducenter fra Nærsyn.

-Tanken med Nærsyn er, at det skal være det mest gennemarbejdede digitale format i Danmark, både med billeder, lyd og indhold. I alle historier skal det visuelle indtryk være mere filmisk, hvert billede, hvert klip skal have en betydning, og alle videoer ender altid med et konstruktivt budskab.  

- Nærsyn er IKKE fjernsyn. Nærsyn er helt nære historier om livet til hjertet; fantastiske fortællinger der fascinerer, inspirerer og giver dig lyst til at se mere. Nærsyn er videoer på nettet fortalt med filmiske greb. Nærsyn er online-historier som ikke ellers bliver foldet ud i traditionelle korte nyhedsformater, eller længere magasinprogrammer. Nærsyn er et forsøg på at ramme en helt ny gruppe brugere. Nærsyn skal være relevant, vigtigt og have lang holdbarhed.

- Nærsyn lancerede den første historie i 2018: ”Manden der skød sig i hovedet og overlevede.” Nærsyn udkommer på DR.DK og på de sociale medier og er fortalt direkte af hovedpersonen selv. En historie, en person.

- Se ”Manden der skød sig i hovedet og overlevede”, eller ”Hende fra videoen”, og hør hvordan folkene bag Nærsyn arbejdede helt ned i detaljen med deres video-fortællinger.