Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Fotografen der gik i fisk

En rejse fra fotojournalist til specialist og teknisk toptunet fotograf med fisk som speciale

Hundestejle, øje

Søren Skarby Øjet på en hundestejle er ca. 5 mm

Søren Skarby

Søren Skarby

Søren Skarby
Udannet som traditionel pressefotograf i 1990 på Fyns Amtsavis. Den gang der ikke var noget der hed farvebilleder - og har siden arbejdet som freelancer. Gennem 10 år har han arbejdet med efteruddannelse i digitalteknik og er i dag også skrivende.

Søren har formået at kombinere sin passion for fotografi med lige så store passion for natur og fluefiskeri. Det er blevet til en fortælling om livet under vandet, med fisk, der for de fleste er noget mange kun kender fra supermarkedets køledisk.
Som portrætter i en meget høj opløsning. viser han  at, danske fisk ikke er en gråmeleret masse, men er lige så farvestrålende, som dem der lever på et koralrev.

De færdige print måler 2 x 3 meter og  har krævet en masse benarbejde, udvikling af specielt udstyr, venner som sparringspartnere og en til tider hårdt belastet tålmodighed.
"Til gengæld er det meget sjovere og mere tilfredsstillende end at løse dag til dag opgaver" er Sørens kommentar til sit nye arbejdsfelt.

Søren fortæller om rejsen fra at være traditionel pressefotograf, der på vejen til at blive projektmager fik ny teknik og en ambition om det sublime til at spille sammen.

Teknik og nørd
Der vil i løbet af TTØ være mulighed for at komme et spadestik dybere ned i teknikken, idet Søren på konferencetorvet vil svare på spørgsmål - og fortælle om teknikken bag fiskebillelderne.

fiske print

Søren Skarby Første print af fisk