Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Experience design - Se, føle, høre

Om tilblivelsen af særudstillingen 'Kom med mig - Gasolin 1969-1978', hvor både teknologier og sanser kommer i spil

Så kom med mig

ROMU/Ragnarock

Mia Ramsing Jensen
Mia er uddannet etnolog og museumsinspektør på Museum RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur med ansvar for formidling. Hun har i flere år arbejdet med at skabe brugerinddragende formidling og sanseligt baserede, emotionelle oplevelser på museum. I 2019 var hun en af to hovedkuratorer på særudstillingen ”Så kom med mig – Gasolin’ 1969-78”.

Mia Ramsing Jensen

ROMU/Ragnarock Mia Ramsing Jensen

 

En følelse af Gasolin’ – en udstilling bliver til
Kom med ind i maskinrummet bag udviklingen af en særudstilling om et af Danmarks største rockbands. I september 2019 åbnede udstillingen ”Så kom med mig – Gasolin’ 1969-78”, der siden har inviteret publikum med på et trip ind i en musik, der forandrede sin tid. Bag udstillingen ligger mange måneders intenst arbejde og et væld af faglige overvejelser og beslutninger.

For hvordan laver man egentlig en udstilling om et af Danmarks største rockbands, hvis musik og historie stadig lever og ånder? Hvordan skaber man en fortælling om et band med en historie, der gennem de sidste 40 år er blevet vendt, drejet og genfortalt gennem alskens medier?

Som en del af det indledende arbejde med udstillingen gennemførte museet dialoger med forskellige typer af brugere og eksperter. Tilsammen afslørede disse nogle klare forventninger til udstillingen; den skulle vække ’en følelse af Gasolin´’ – en følelse af frihed, energi og attitude.

Med oplægget inviterer museumsinspektør Mia Ramsing Jensen med ind i udstillingsgruppens arbejde med at skabe en udstilling, der gennem narrativer, billeder, lyd og udstillingsdesign søgte at få netop ’en følelse af Gasolin” til at manifestere sig i udstillingen.

Så kom med mig

ROMU/Ragnarock

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk