Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

AI, din nye kollega ?

For få år siden eksisterede kunstig intelligens kun i science fiction-universer. I dag er AI en stadig større del af vores visuelle hverdag

Thomas Moeslund :
Professor ved Aalborg Universitet, Thomas Moeslund, leder blandt andet en forskningsgruppe, der arbejder med Computer Vision på det nyoprettede interdisciplinære forskningscenter på AAU, ’AI for the People’.
Thomas Moeslund beskæftiger sig blandt andet med kunstig intelligens, kameraovervågning og ansigtsgenkendelse, lige som han står bag en række bøger og artikler om disse emner.

Computer Vision udgør den digitale version af Human Vision, hvor man i stedet for det menneskelige øje benytter kamera og i stedet for den menneskelige hjerne udvikler computerprogrammer – kunstig intelligens.

Menneske vs AI

Computer Vision har derfor potentiale til at kunne gøre præcist det samme, som vi mennesker kan gøre; nemlig se, og forstå hvad vi ser. I denne præsentation vil vi se nærmere på området med specielt fokus på kunstig intelligens. Hvad er det? hvad kan det? Og vil robotterne overtage verden?