Sygemelding til arbejdsgiver
Det er meget vigtigt, at du melder dig syg til din arbejdsgiver, hvis du ikke kan møde på arbejde. Ellers kan det få konsekvenser for ansættelsesforholdet.
Når du bliver syg, skal du melde det til din arbejdsgiver. Du finder typisk regler og information om, hvornår, hvordan og til hvem du skal melde sygdom til i overenskomsten, i din ansættelseskontrakt eller i personalehåndbogen.
Har din arbejdsplads ingen faste regler for sygemelding, anbefaler DJ, at du meddeleler sygdommen til din nærmeste leder hurtigst muligt og senest to timer efter arbejdstids begyndelse.
Du skal ikke give nogen begrundelse for, hvad du fejler, men din arbejdsgiver kan godt bede dig komme med et bud på, hvornår du forventer at være rask igen.
Arbejdsgiver kan desuden bede dig underskrive en tro og love-erklæring eller bede dig om en lægeattest, som dokumenterer, at du er syg. Læs mere om erklæring og dokumentation ved sygdom.
Vær særligt opmærksom på, at det kan få konsekvenser for dit ansættelsesforhold, hvis du ikke giver besked til din arbejdsgiver om, at du er blevet syg og ikke møder på arbejde. Alt afhængigt af situationen kan det i værste fald betyde afskedigelse eller bortvisning, da udeblivelse fra arbejdet ikke er lovligt uden en gyldig grund.
Er du i tvivl om, hvordan du skal forholde dig, når du bliver syg, så kontakt DJ eller din tillidsrepræsentant.
- Hvad er dine rettigheder? Hvad skal du selv gøre, og hvad kan du risikere, når du er syg? Få svar på de mest stillede spørgsmål om sygdom og sygefravær