Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Støtte til uddannelse

Som freelancer eller selvstændig kan du søge om støtte til efteruddannelse.

Der findes forskellige muligheder for at få økonomisk støtte til et uddannelsesforløb. Se informationer om de forskellige støttemuligheder nedenfor.

FreelanceGruppens Ophavsretsfond 

Som organisatorisk medlem af FreelanceGruppen har du mulighed for at søge støtte til efteruddannelse i FreelanceGruppens Ophavsretsfond. Fonden fordeler ophavsretslige vederlag fra forvaltningsorganisationen Copydan. Midlerne er delt i en kasse for trykt-området og en kasse for AV-området, og FreelanceGruppen har valgt at uddele ophavsretsmidler/Copydan-midler/efteruddannelsesmidler to gange om året. Der er ansøgningsrunder i april med svar i maj og i november med svar i december. 

Få mere information om økonomisk støtte til efteruddannelse.

Søg tilskud hos FreelanceGruppens Ophavsretsfond. (Webform ’ Søg ophavsretsmidler’)

Pressens Uddannelsesfond

Du kan som freelancer eller selvstændig melde din virksomhed ind i Pressens Uddannelsesfond og få støtte til fx kurser, individuelle uddannelses- eller forskningsprojekter. Støtten kan højst være 550 kr. pr. dag og skal mindst modsvares af et tilsvarende beløb bevilget af din virksomhed. Læs mere om Pressens Uddannelsesfond. (www.pressensuddannelsesfond.dk)

Mediernes efteruddannelse

Vi har en aftale med Pressens Uddannelsesfond om, at du som freelancer eller selvstændig og medlem af DJ får økonomisk støtte, når du deltager i kurserne på Mediernes Efteruddannelses portal. Du betaler selv i første omgang den fulde kursuspris til kursusudbyderen. Det er en forudsætning for støtte, at tilmeldingen er foregået på Mediernes Efteruddannelses portal. Støtten kan ikke udbetales, hvis tilmeldingen er foregået uden om denne. Det konkrete støttebeløb fremgår af det enkelte kursus.

Søg tilskud til mediernes efteruddannelse.

SKAT

Du har i visse tilfælde fradragsret for udgifter i forbindelse med uddannelse. Læs om dine fradragsmuligheder for uddannelse.

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk

Søren Malmose

HVEM BETALER DIN EFTERUDDANNELSE?

Få vejledning til hvem der betaler din efteruddannelse. DJ har samlet de vigtigste oplysninger til dig der er fastansat, freelancer/selvstændig eller ledig.

Lars Bech

FÅ TILSKUD TIL MEDIERNES EFTERUDDANNELSE

Få råd til din efteruddannelse som freelancer og selvstændig ved at søge tilskud. DJ har samlet de vigtigste oplysninger til dig.

Søren Malmose

FÅ HJÆLP TIL VALG AF UDDANNELSE

DJ hjælper dig med at afdække dine behov og guider dig til at vælge den rette efteruddannelse.