Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Rådgivning om ansættelseskontrakter

Ansættelseskontrakten er din aftale med arbejdsgiver om dine ansættelsesvilkår. Det er derfor vigtigt, at den er korrekt og i overensstemmelse med jeres aftale. Få her rådgivning til at sikre dig den rigtige ansættelseskontrakt.

Få DJ til at tjekke din kontrakt igennem, inden du skriver under.

Send den på mail - gerne med et par dage til deadline

Det er i forbindelse med ansættelsen, at du har størst mulighed for at få indflydelse på indholdet i din ansættelseskontrakt. Er ansættelsesvilkårene - herunder lønnen -  først accepteret, er det svært at få dem ændret væsentligt efterfølgende. Det er derfor vigtigt, at du tjekker krav og muligheder, inden du endeligt accepterer ansættelsesvilkårene.

DJ oplever desværre indimellem, at medlemmer kontakter os, efter at ansættelseskontrakten er indgået, men i den situation er vores mulighed for at hjælpe meget begrænset. DJ anbefaler derfor, at du inden ansættelsen, og også gerne inden ansættelsessamtalen, kontakter tillidsrepræsentant eller DJ vedrørende stillingen og forventelige løn- og arbejdsforhold.

Tjek lovgivningen

Du kan her se, hvad lovgivningen stiller af krav om, hvad der skal fremgå af en ansættelseskontrakt

Ansættelse på overenskomst

Skal du ansættes på en overenskomstdækket arbejdsplads, vil mange af ansættelsesvilkårene være aftalt i overenskomsten.

Ofte anvendes der på overenskomstdækkede arbejdspladser en standardkontrakt. Vær opmærksom på, at individuelle vilkår, som ikke fremgår af overenskomsten, skal stå i ansættelseskontrakten. Det kunne eksempelvis være ret til hjemmearbejdsplads eller fri telefon.

Tillidsrepræsentanten har normalt ret til at få en kopi af ansættelseskontrakten, men vedkommende får den ofte først, når den er underskrevet. Det er derfor bedre at kontakte tillidsrepræsentanten, inden du skriver under.

Ansættelse uden overenskomst

Ved ansættelse på en arbejdsplads, der ikke er omfattet af en overenskomst, skal alle vilkår forhandles individuelt. Det betyder, at det er særlig vigtigt at være opmærksom på, hvad der står i ansættelseskontrakten. Se DJ’s forslag til standardkontrakt, når du skal ansættes på individuelle vilkår.

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk

Degnbol

Rasmus Degnbol

FÅ TJEKKET DIN KONTRAKT

Få DJ til at tjekke din kontrakt igennem, når du får nyt job eller ny stilling.

Carlsen

Jakob Carlsen

SIKR DIG DEN BEDST MULIGE ANSÆTTELSESKONTRAKT

Få rådgivning af DJ til at sikre dig den rigtige ansættelseskontrakt.