Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

QEDA: Special effects – opfindelse og design

Hvordan skaber og filmer man et komplekst univers, som et postapokalyptisk oversvømmet København, for et totalbudget på 21 millioner kroner? Ved nøje planlægning, opfindelse af nye digitale arbejdsmetoder, omtænkning af gamle teknikker- og masser af passion.

QEDA

Martin Madsen

Året er 2095. Verden er ødelagt efter massive miljøkatastrofer. Vandstanden er steget flere meter og alt naturligt drikkevand er væk. Dette er rammen om Max Ketners debutfilm “QEDA”.

VFX supervisor Martin Madsen har i samarbejde med fotograf Rasmus Videbæk og instruktør opfundet og designet verdenen bag QEDA, og han vil give os et indblik i processen og tankerne bag.

  • Hvordan designer man en tidsmaskine?
  • Hvordan sejler man ned af Vesterbrogade?
  • Hvordan skaber man et oversvømmet og efterladt Amager?
  • Og hvordan gør man det på et dansk budget?

Biografi
Martin Madsen blev uddannet som mediedesigner i 2001 og siden 2005 har han arbejdet med visuelle effekter. Siden 2010 har Martin været chef for VFX afdelingen på Nordisk Film Shortcut. Igennem årene har Martin lavet effekter på ca. 75 spillefilm, samt flere store TV serier, senest den snart aktuelle ”Lykke-Per” af Bille Augusts.

Nogle af hans nyeste credits som VFX Supervisor er bl.a. Netflix's film om den japanske yakuza “The Outsider” med Jared Leto, Nicholas Winding Refns “Only God Forgives”, Sally Potters “The Party” og “Ginger & Rosa”. Derudover har han arbejdet på Kon-tiki” samt “Jagten” og i 2016 vandt han Robert Prisen for bedste VFX for “Skammerens Datter”.