Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Pris og honorar

Få styr på pris og honorar med hjælp fra DJ

Hvor meget kan du forvente at få for en journalistisk artikel eller kommunikationsopgave? At fastlægge og forhandle priser og honorarer fylder meget for de fleste freelancere og selvstændige.

DJ hjælper dig til at få styr på din indtjening som freelancer eller selvstændig. Du finder i DJ også rådgivning om moms og inkasso.

Bliv bedre rustet til opgaven med hjælp fra DJ's forskellige redskaber, og tjek blandt andet vores guide til, hvordan du som freelancer og selvstændig følger prisudviklingen. 

grafik

Vejledende vilkår for freelancejournalistik

Hvordan ser en journalistisk timepris ud, hvis den omregnes fra fastansat til freelance? DJ har omregnet en række gennemsnitslønninger inden for journalistik, specialviden, undervisning og kommunikation til vejledende freelance-lønninger.

DJ udarbejder hvert år en detaljeret lønstatistik for fastansatte. Med udgangspunkt i gennemsnitslønnen for journalister i DJ, har vi omregnet de fastansattes timeløn til freelance-timeløn ved at regne den reelle omkostning ved en fastansættelse ud og tillægge en række af de udgifter, en freelancer selv må afholde.

Læs mere: Vejledende vilkår for freelancejournalistik

Bob Katzenelson

Jakob Nielsen

BLIV MEDLEM

Få karriererådgivning, unikke kurser og juridisk hjælp gennem dit professionelle liv i medie- og kommunikationsbranchen.

Jacob Nielsen

BUDGETBEREGNEREN

Få et overblik over din økonomi som freelancer eller selvstændig med DJ's Budgetberegner.