Gå til hovedindhold

Pris og honorar

Få styr på din økonomi

Hvor meget kan du forvente at få for en freelanceartikel? Eller en kommunikationsopgave? At fastlægge og forhandle priser fylder meget for nogle freelancere og selvstændige. Det er som at have lønforhandling ofte flere gange om ugen.

DJ hjælper dig til at få styr på din indtjening, når du er freelancer eller selvstændig. Med indkomststatistik og prisberegner får du nogle redskaber til at hjælpe dig med at fastlægge dine priser, og du kan også finde rådgivning om moms og inkasso.

Vejledende vilkår for freelancejournalistik

Hvordan ser en journalistisk timepris ud, hvis den omregnes fra fastansat til freelance? DJ har omregnet en række gennemsnitslønninger inden for journalistik, specialviden, undervisning og kommunikation til vejledende freelance-lønninger.

DJ udarbejder hvert år en detaljeret lønstatistik for fastansatte. Med udgangspunkt i gennemsnitslønnen for journalister i DJ, har vi omregnet de fastansattes timeløn til freelance-timeløn ved at regne den reelle omkostning ved en fastansættelse ud og tillægge en række af de udgifter, en freelancer selv må afholde.

Læs mere: Vejledende vilkår for freelancejournalistik

Bob Katzenelson

Jakob Nielsen

BLIV MEDLEM

Få karriererådgivning, unikke kurser og juridisk hjælp gennem dit professionelle liv i medie- og kommunikationsbranchen.

RÅDGIVNING

Jakob Nielsen

KONTAKT DJ

Vi står klar til at hjælpe dig. Vi har åbent på hverdage kl. 9.00 - 16.00. Vi besvarer din henvendelse, så hurtigt vi kan på hverdage.

Tlf.: 3342 8000
Email: dj@journalistforbundet.dk