Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Pressekort (MitDJ)

Med et pressekort i hånden dokumenterer du, at du arbejder professionelt inden for medie- og kommunikationsbranchen. Kortet udstedes kun til DJ-medlemmer. Kortet gælder for fem år ad gangen. Du bestiller det via Mit DJ medlemsportal - log på i øverste højre hjørne.

Mit DJ forside

Hvem kan få et pressekort?

DJ's pressekort kan udelukkende udstedes til medlemmer af DJ. DJ ønsker at sikre, at pressekortet ikke taber status. Du skal derfor nøje vurdere, om du har brug for kortet, og have respekt for det som arbejdsredskab. Som nyt medlem af DJ får du ikke udstedt pressekortet automatisk, når du melder dig ind.

Er du ikke medlem, kan du melde dig ind her

Som nyt medlem kan du først få et pressekort efter tre måneders medlemskab. Denne karensperiode gælder dog ikke for studerende og nyuddannede, der kan få pressekort med det samme. Du kan søge om dispensation fra denne tidsbegrænsning ifm. ansøgning om pressekort. Det er DJ's forretningsudvalg, som tager stilling til, om der kan gives dispensation. 

Hvordan ansøger jeg om udstedelse eller fornyelse af et pressekort?

Du bestiller eller fornyer dit nye pressekort ved at logge ind på "MitDJ" 

Dine pressekort ligger under "Mine pressekort" når du klikker på din medlemsprofil (dit navn i højre hjørne) 

Når dit pressekort er udløbet, skal du selv bestille et nyt.  Du må forvente en leveringstid på ca. 7 hverdage. 

Hvilke regler gælder for brug af pressekortet?

Læs mere om retningslinjerne for brug af pressekortet

Inden du bestiller et pressekort, er det vigtigt, at du gør dig bekendt med de presseetiske regler, der er journalistikkens etiske grundlag. Læs de presseetiske regler.

Retningslinjer for portrætfoto til pressekort

Pressekort og adgang gennem politiafspærringer

Kortet giver adgang gennem politiafspærringer, jf. bestemmelsen i Justitsministeriets cirkulære nr. 211 af 20. dec. 1995. Landets politikredse er orienteret herom.

Internationalt brug af pressekortet

Pressekortet udstedes af DJ og IFJ (International Federation of Journalists). Kortet er, som det eneste i Danmark, også gældende internationalt. Skal du til udlandet og arbejde, anbefaler vi dig at undersøge, om du også skal bruge et journalistvisum.

Oplever du problemer med at logge ind på "MitDJ"?

Hvis du oplever problemer med at logge ind på din profil, opfordrer vi dig til at læse denne FAQ som gennemgår de oftest stillede spørgsmål og udfordringer, du kan opleve ved login.

Hvis ikke FAQ'en hjælper dig, er du meget velkommen til at kontakte vores Velkomstcenter alle hverdage på 3342 8000 mellem 10:00 -15:00. 

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk

Jakob Nielsen

BLIV MEDLEM

Få karriererådgivning, unikke kurser og juridisk hjælp gennem dit professionelle liv i medie- og kommunikationsbranchen.

Jonas Pryner Andersen

FÅ GLÆDE AF DJ'S MEDLEMSFORDELE

Du får personlig rådgivning og faglig udvikling, og tilbud på forsikring, bank og lånetilbud, gode kontante rabatter, samt en række andre fordele.