Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Pressekort

Pressekortet giver dig adgang bag politiafspærringer, pressemøder og offentlige begivenheder internationalt - som det eneste i Danmark.

Journalister med pressekort

Jakob Carlsen

Med et pressekort i hånden dokumenterer du, at du arbejder professionelt inden for medie- og kommunikationsbranchen. Kortet udstedes kun til DJ-medlemmer for fem år ad gangen.

Vi ønsker at sikre, at pressekortet ikke taber status. Du skal derfor nøje vurdere, om du har brug for kortet, og have respekt for det som arbejdsredskab. Som nyt medlem af DJ får du ikke udstedt pressekortet automatisk, når du melder dig ind.

Læs mere om retningslinjerne for brug af pressekortet

Inden du bestiller et pressekort, er det vigtigt at du gør dig bekendt med de presseetiske regler, der er journalistikkens etiske grundlag. Læs de presseetiske regler.

Bestil pressekort

Send en mail til DJ med dit navn, adresse, medlemsnummer og et portrætfoto i en vedhæftet fil - skriv "Bestil pressekort" i menulinjen.

Forny pressekort

Send en mail til DJ med dit navn, adresse, medlemsnummer og et portrætfoto i en vedhæftet fil – skriv ”Forny pressekort” i menulinjen.

Du skal selv bestille et nyt pressekort, når det gamle udløber. Senest fem hverdage efter, at vi har modtaget din bestilling, sender vi det nye pressekort.

Mistet pressekort

Send en mail til DJ med dit navn, adresse, medlemsnummer, en begrundelse for bestillingen og et portrætfoto i en vedhæftet fil – skriv ”Genbestil pressekort” i menulinjen.

Adgang med pressekort gennem politiafspærringer

Kortet giver adgang gennem politiafspærringer, jf. bestemmelsen i Justitsministeriets cirkulære nr. 211 af 20. dec. 1995. Landets politikredse er orienteret herom.

Pressekortet – brug det også internationalt

Pressekortet udstedes af DJ og IFJ (International Federation of Journalists). Kortet er, som det eneste i Danmark, også gældende internationalt.

Skal du til udlandet og arbejde, anbefaler vi dig at undersøge, om du også skal bruge et journalistvisum.

Læs mere om journalistvisum.

Fandt du den information du søgte
Tilføj email hvis du ønsker svar retur.

Jakob Nielsen

BLIV MEDLEM

Få karriererådgivning, unikke kurser og juridisk hjælp gennem dit professionelle liv i medie- og kommunikationsbranchen.

Jonas Pryner Andersen

FÅ GLÆDE AF DJ'S MEDLEMSFORDELE

Du får personlig rådgivning og faglig udvikling, og tilbud på forsikring, bank og lånetilbud, gode kontante rabatter, samt en række andre fordele.