Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Pressekort

Med et pressekort i hånden dokumenterer du, at du arbejder professionelt inden for medie- og kommunikationsbranchen. Kortet udstedes kun til DJ-medlemmer. Kortet gælder for fem år ad gangen.

DJ ønsker at sikre, at pressekortet ikke taber status. Du skal derfor nøje vurdere, om du har brug for kortet, og have respekt for det som arbejdsredskab. Som nyt medlem af DJ får du ikke udstedt pressekortet automatisk, når du melder dig ind.

Læs mere om retningslinjerne for brug af pressekortet

Inden du bestiller et pressekort, er det vigtigt, at du gør dig bekendt med de presseetiske regler, der er journalistikkens etiske grundlag. Læs de presseetiske regler.

Betingelse for udstedelse af pressekort

For at få et pressekort gennem Dansk Journalistforbund skal du være medlem af forbundet. Er du ikke medlem, kan du melde dig ind her

Som nyt medlem kan du først få et pressekort efter tre måneders medlemskab. Denne karensperiode gælder dog ikke for studerende og nyuddannede, der kan få det med det samme. Du kan søge om dispensation fra denne tidsgrænse ved at sende en begrundet ansøgning til Hans Jørgen Dybro. Det er DJ's forretningsudvalg, som tager stilling til, om der kan gives dispensation. 

Bestil eller forny dit pressekort

Du skal selv bestille et nyt pressekort, når det gamle udløber. Vi bestræber os på at sende dit nye pressekort senest fem hverdage efter, at vi har modtaget din bestilling.

Portrætfoto illustration

Mette Secher

Fremgår af din kontingentopkrævning og pressekortet
Jeg ønsker pressekort fordi:
Kun én fil.
32 MB grænse.
Tilladte typer: gif, jpg, jpeg, png.
Levering af pressekort:


Adgang med pressekort gennem politiafspærringer

Kortet giver adgang gennem politiafspærringer, jf. bestemmelsen i Justitsministeriets cirkulære nr. 211 af 20. dec. 1995. Landets politikredse er orienteret herom.

Pressekortet – brug det også internationalt

Pressekortet udstedes af DJ og IFJ (International Federation of Journalists). Kortet er, som det eneste i Danmark, også gældende internationalt.

Skal du til udlandet og arbejde, anbefaler vi dig at undersøge, om du også skal bruge et journalistvisum.

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk

Jakob Nielsen

BLIV MEDLEM

Få karriererådgivning, unikke kurser og juridisk hjælp gennem dit professionelle liv i medie- og kommunikationsbranchen.

Jonas Pryner Andersen

FÅ GLÆDE AF DJ'S MEDLEMSFORDELE

Du får personlig rådgivning og faglig udvikling, og tilbud på forsikring, bank og lånetilbud, gode kontante rabatter, samt en række andre fordele.