Gå til hovedindhold
Bliv medlem

World Press Photo feber

Fotojournalist Mads Nissen, Politiken er med i det sidste snævre felt blandt fem andre om at vinde den fornemme pris World Press Photo. Kåringen finder sted i dag kl. 16.00.

Mads Nissen

Foto: Morten Rode Mads Nissen.

PF: Hej Mads, har du overhovedet kunnet sove i nat?

Mads: Jeg har et godt sovehjerte og kan sove selv på ryggen af en hest, men når det så er sagt, så er jeg rigtig spændt.

PF: Hvad har du brugt ventetiden på i dag?

Mads: Jeg har fået en Covid-test som heldigvis var negativ, er blevet klippet, har hentet min søn, købt charcuterie og en flaske vin.

PF: Er der nogen anden måde det skal fejres på hvis du vinder?

Mads: Nej, restriktionerne forbyder os jo desværre at kunne forsamles, så det må vente med til vi alle kan mødes igen.

PF: Hvad skal der ske i dag?

Mads: Jeg skal til en online VIP- arrangement med folkene fra World Press Photo. Det er et arrangement, hvor sponsorer, den hollandske prins som er protektor og andre der er involveret tæt på World Press Photo deltager. Ja, og så er der jo selve kåringen som også er online. Så det bliver desværre ikke en tur til Amsterdam i denne omgang.

PF: Hvad tænker du om at være nomineret igen?

Mads: Alle seks nominerede billeder har en stærk og relevant historie bag sig. Jeg glæder mig utrolig meget til udfaldet. Det er lidt ligesom om at man har ventet seks uger på at en sportskamp bliver afgjort. Jeg betragter de fem andre nominerede som venner og gode internationale kollegaer mere end konkurrenter. Men jeg kan da godt afsløre, at der er plads på hylden til en ny statuette.

Hvis du vil følge med i, om Mads Nissen bliver den første danske fotograf der kan kalde sig vinder af to World Press Priser, så klik dig ind på dette link og følg kåringen fra kl 16.00 i eftermiddag.

Kommentarer