Gå til hovedindhold
Bliv medlem

"Vis mig en, der har fanget noget af det, vi taler om - og billeder, vi ikke glemmer"

Mød dommer i TV/WEB til Årets Pressefoto 2021 - Anna U Mikkelsen.

Anna

Anna U Mikkelsen

Blå Bog

Navn: Anna U Mikkelsen
Stilling: Videojournalist på TV 2 ECHO
Hvor længe har du været i faget? (Hvornår blev du uddannet):
Jeg har været i faget i 5 år, og jeg fik papir på det i 2020.
Arbejdsplads: TV 2 ECHO

Hvad tænkte du, da du blev spurgt om du ville være dommer til Årets Pressefoto?

Jeg følte mig vildt heldig over at få lov at blive inspireret af alle de dygtige folk i branchen og se, hvad der er indstillet i år. Jeg er vildt spændt på at se, om der er nytænkende bud på web-video.

Hvad vil du have fokus på, når du skal bedømme i år?

Jeg vil have fokus på, om der er turdet tage chancer. Jeg synes, der kan være tendens til, at folk kører den ‘safe’, når der skal filmes, og mange produktioner ligner hinanden og er opbygget på samme måde. Jeg leder efter noget, der har sit eget look, og hvor der tydeligt er gjort tanker og overvejelser om måden, man vil filme- og opbygge sit produkt.

Desuden leder jeg efter en historie- eller vinkel på historie, jeg ikke har set før. Har der været adgang til et lukket miljø, hvor vi kan komme under huden på de medvirkende? Og er det noget, der har været dagsordenssættende?

Hvad synes du om niveauet ved Årets Pressefoto/Tv-Video-Web, igennem de sidste år?

TV-video-web er en speciel kategori, fordi der er sket - og stadig sker utroligt meget med nye platforme osv. Jeg synes, niveauet har været svingende de seneste år, men der har helt klart været nogle spændende produktioner.

Hvad vil du kigge efter, når du skal finde en vinder?

Jeg vil kigge efter en, der har turdet satse, og som har været det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. En, der har fanget noget af det, vi taler om - og billeder, vi ikke glemmer.

Kommentarer