Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Vejle is a place .com

Hvis dette havde været en Roskildefestival, så var hovednavnet brændt hurtigt af, for kl. 9.00 fredag morgen var det Zackary Caneperi der gik på ”pakkeri-scenen” på Crossover Webdocumentary Festival i Vejle. I webdokumentarens verden er det lykkedes Henrik Kastenskov, at samle en håndfuld hotte navne, og derfor er det ikke nemt at skulle fremhæve ’en frem for de andre.

Johnny Frederiksen

Johnny Frederiksen

Californiaisaplace.com

Men som stor fan af californiaisaplace.com så er det svært at få armene ned. Zackary Caneperi er en af de to bagmænd bag det revolutionerende projekt, hvor han i samarbejde med Drea Cooper, satte nye standarder for historiefortælling med spejlreflekskameraer.

Johnny Frederiksen

Johnny Frederiksen

Flintisaplace.com

Fredag formiddag bød på halvanden times koncentreret oplæg der føltes alt for kort, men for dem der ikke kan få nok så er der workshop med Zackary Caneperi lørdag.

Sammen med den tidligere kollega Drea Cooper er Zackary Caneperi i gang et nyt sted i USA, i øjeblikket har de kastet deres øjne på byen Flint i Michigan, byen er tippet fra at være et sted med høje indkomster til noget i retningen af den fattigste i Amerika.

Tidligere var deres arbejde mere spredt og ofte afsluttet efter en film på 7-8 minutter, men i dag satser makkerparret mere på serier og en rød tråd i deres fortællinger, i Flint har det kastet sig over flere problemstillinger bl.a. forurenet vand, politibrutalitet og ikke mindst fattigdom.

Johnny Frederiksen

Johnny Frederiksen

Rioisaplace.com

Midt i alt det dystre i den gamle bilby, har de dog fundet guld, eller i hvert fald en der kæmper for det. Claressa Shields skal i aften bokse semifinale i boksning ved de olympiske lege i Rio, hun er fra Flint, og hende har Zackary Caneperi og hans team fulgt i en lang periode. Filmen T-Rex handler om den fattige pige Claressa Shields, hvor boksning har sikret hende en ny fremtid, både for hende selv, men også for hendes familie.

Moneyisaplace.com

”Vi gør det ikke for pengenes skyld” siger Zackary Caneperi, med et bredt smil på læben, da han fortæller om hvordan californiaisaplace.com har været med til at bane vejen for det arbejde han laver i dag, projektet har været en øjenåbner for kunderne, det har i dag resulteret i at han bl.a. har lavet reklamefilm og projekter til New York Times der kan betale fremtidens investeringer i nye projekter.

 

Af Johnny Frederiksen.

Kommentarer