Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Udstilling af danske naturfotografer åbner i Herning

Danmarks Fotomuseum i Herning åbner 10. Juni op for udstillingen "Naturfotografer i Danmark", der kan opleves 10. Juni-4. September.

Steen Tørner

Steen Tørner

Fugle, træer, isflager, vand og blomster dominerer væggene når Danmarks Fotomuseum, Herning byder medlemmerne indenfor til udstillingen Naturfotografer I Danmark, i samarbejde med foreningen af samme navn. Om udstillingen skriver de:

"En række entusiastiske naturfotografer har organiseret sig i en landsdækkende forening –NaturFotografer i Danmark. Naturfotografernes fælles omdrejningspunkt er deres kærlighed til den natur, som vi er omgivet af, og det at kunne få mulighed for at skildre den gennem deres kameraer.

De godt 200 medlemmer af foreningen består af både professionelle fotografer samt ambitiøse amatører. De fotograferer et bredt spektrum af motiver i naturen. Det er ikke alene fugle, dyr og landskaber, der fotograferes, men også insekter, planter og hvad man ellers finder i naturen."

Foreningen NaturFotografer i Danmark har i år 20års jubilæum og det fejres blandt andet med denne udstilling.

Per Svensson

Per Svensson

Ole Banke

Ole Banke

Det har været et stort arbejde, at udvælge billederne til udstilingen, der viser et bredt udvalg af medlemmernes bedste naturfotos i alle genrer. Den fotografiske stil er forskellige og også selve motivet kan afhænge af, hvilken passion fotografen har. Nogle dækker områder, andre én bestemt dyreart.

"Naturfotografer har forskellige billedsyn og motivvalg. Der er mange, der skildrer naturen i dokumentariske fotografier. Andre tager mere kunstneriske billeder med fokus på billedvinkel og komposition. Men fælles for naturfotograferne er, at de nyder naturen og de oplevelser, de får med hjem – og kan oplevelsen samtidigt gemmes i kameraet, har fotografen opnået det ultimative.

Naturfotografen stiller sig selv den opgave, at virkeligheden, som han eller hun oplever, skal oversættes til et fotografi. Fotografen er som regel alene med sit motiv, sin viden, erfaring og sin intuitive fornemmelse for, hvad der gør sig bedst på billedet. De bedste naturfotografier opstår, når disse ting sættes rigtigt sammen og ”oversættelsen” giver et seværdigt resultat."

Johnny Madsen

Johnny Madsen

Carsten Siems

Carsten Siems

Fotoudstillingen Naturfotografer i Danmark og kan opleves på Danmarks Fotomuseum i perioden 10. juni – 4. september 2016.

www.fotomuseum.dk eller www.nfd.dk

Kommentarer