Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Talk- og oplevelsesprogram på Danmarksturné der belyser temaerne Krig, Klima og Kærlighed til Provinsen

Alta tager i 2022 rundt i landet med et udvidet talk- og oplevelsesprogram, og afholder i den forbindelse talk på Klimafolkemødet i Middelfart lørdag d. 3. september kl. 11-13 på Orange Scene: Klimaforandringer set gennem fotografiet – to visuelle beretninger fra Danmark og Californien

Anders og Rune

Anders Rye Skjoldjensen og Rune Aarestrup Pedersen Fra projektet "That Which Still Stands"

Klimaforandringer er ikke længere et fænomen, vi kun taler om på et teoretisk plan – de er tydelige, voldsomme og virkelige. Som i Californien, hvor Anders Rye Skjoldjensen og Rune Aarestrup Pedersen, med deres projekt ‘That Which Still Stands’ har dokumenteret og undersøgt de voldsomme skovbrande, der er et at de mest synlige, og meget metaforiske symboler på, at verdens temperaturer stiger voldsomt og kraftigt lige for øjnene af os.

 

Samtidig er vi på de danske breddegrader noget længere væk fra disse store naturkatastrofer som et hverdagsscenarie, men ikke desto mindre viser klimaforandringerne sig også mere og mere herhjemme. Disse ændringer i landskabet, biodiversiteten og i det danske klima, har Sille Veilmark og Sofie Mathiassen gennemgået og dokumenteret i deres projekt ‘1*C’, hvor de giver en visuel skildring af de synlige ændringer herhjemme.

 

Sille Veilmark og Sofie Mathiassen

Sille Veilmark og Sofie Mathiassen

Gennem disse to meget forskellige, og alligevel sammenlignelige projekter, ser vi både klimaforandringens hastige tempo på verdensplan, og på de helt små, men ret så betydelige forandringer helt tæt på os selv.
 

Information

På dette års Klimafolkemøde i Middelfart skal vi opleve to forskellige stærke fotojournalistiske beretninger, der visualiserer klimaforandringer i Danmark og Californien.

 

Fotografer: Anders Rye Skjoldjensen og Rune Aarstrup Pedersen samt Sille Veilmark og Sofie Mathiassen

Moderator: Sara Gangsted-Rasmussen, Atla
 

Der er gratis adgang til Klimafolkemødet. Talken begynder kl. 11.


Link til Facebook event: https://fb.me/e/1SuL5i9QH
Link til Klamfolkemødets program: https://klimafolkemoedet.dk/klimafolkemoedets-program-2022/


Atla er en nomadisk platform for fotografi, der promoverer fotografiske talenter. Vi afholder en lang række events med fotografiet som omdrejningspunkt.


Atlas talk- og oplevelsesprogram er udarbejdet og produceret af Amanda Skovmose Kjær og Sara Gangsted-Rasmussen.

 

Kommentarer