Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Sorte skyer og en fugl, der stikker af ...

Kampvalg, vrede, optimisme og et enkelt medlem, der smækkede med døren. Godt 110 medlemmer deltog i en intens generalforsamling i Pressefotografforbundet.

Foto: Michael Bager

Michael Bager

Af Joachim Adrian

“Hverdagen holdt Dan Turell så meget af - det gør vi andre efterhånden ikke”, sådan indledte Lars Lindskov sin mundtlige beretning.

Den benhårde virkelighed for mange af medlemmerne satte sit tydelige præg på dette års generelforsamling.

Fyringerne på Jysk Fynske Medier, Nordjyske og Aller, samt dårligere vilkår på Ritzau Scanpix blev omdrejningspunktet for formandens og bestyrelsens statusberetning.

“Jeg synes, det er svært det her – jeg har prøvet meget i min tid både fagligt, men bestemt også i udøvelsen af dette ellers dejlige fag. Og jeg kan godt forstå, at når man har det meste af sin indtægt fra bureauet er frygten for fremtiden åbenlys, men som sagt er det mere end ærgerligt at der kom underskrifter – det har forringet chancerne betydeligt for at forsøge med andre løsninger,” var en af de alvorlige kommentarer fra formanden, hvorefter debatten blev sat fri.

Og lige præcis det med den forringede kontrakt fra Ritzau Scanpix og dilemmaet omkring at skrive under eller ej, antændte det første indlæg, der kom fra fotograf Jens Astrup.

“Min kæreste siger, at hvis man ikke har noget godt at sige, skal man holde sin mund. Det kommer ikke til at ske idag”, indledte Jens og kikkede direkte ud i salen. “Jeg vil anbefale ikke at stemme for beretningen,” fortsatte han derved, og gav udtryk for sin udelte utilfredshed med formandens og bestyrelsens håndtering af fotografernes interesser i forhold til håndteringen af kontrakten fra Ritzau Scanpix. “Jeg går, hvis ikke du går”, sluttede Jens Astrup direkte henvendt til Lars Lindskov.

Herefter gik formand Lars Lindskov på talerstolen, og købte ikke præmissen om, at der kunne være ageret anderledes, og anbefalede derfor fortsat medlemmerne at stemme for beretningen.

Jens Astrup forlod salen og debatten spidsede til. Et mere samlende og aktivt PF blev efterlyst. “Hvornår blev bestyrelsen vidende om kontrakten fra Ritzau Scanpix, og hvornår agerede den?”, var et tilbagevende spørgsmål.

“Jeg ved næsten ikke om jeg tør”, Pressefotografforbundets pensionerede formand Hans Otto tog så ordet. “Når Jens Astrup inden generalforsamlingen bad mig om IKKE at blande mig i debatten, når jeg “kun” er æresmedlem. Det er forbavsende, at bitterheden fra sidste års generelforsamling, skal genoplives. Jeg vil altså anbefale, at der stemmes for beretningen.”

Et fag i krise, et fag i vild udvikling?

Eller begge dele?

Hvad er historien om et nutidigt PF? Spørgsmålet gik igen.

“Når nogle ting lukkes ned opstår andre åbninger”. Tine Johansen, formand for DJ, tog ordet og opfordrede til også se, at der ud af de sorte skyer, vi ser over det traditionelle mediemarked også flyver en lille ny kanariefugl mod nye territorier. At der også er grund til optimisme. En holdning, der viste sig, også at give genlyd i dele af forsamlingen.

“Tak for tæskende, de er modtaget og forstået”, sluttede Lars Lindskov debatten om beretningen.

Herefter stemte 52 for beretningen, 38 imod og 14 stemte blankt. Og således lettede skyerne ikke, men skybruddet udeblev.

 

Kampvalg

 

Generalforsamlingen skred herfra støt fremad og sluttede med intet mindre end kampvalg til bestyrelsen.

Tre poster var på valg. Hele fem medlemmer stillede op.

De nuværende bestyrelsesmedlemmer Sisse Stroyer, Lars Horn og suppleant Philip Davali genopstillede. Derudover opstillede også Mikkel Berg og Jens Nørgaard Larsen.

Sisse Stroyer, Lars Horn og Mikkel Berg blev valgt.

Herefter var der ligeledes kampvalg til suppleant posterne. Nuværende bestyrelsesmedlem Niels Meilvang supleanterne Michael Bager, Jens Panduro og Philip Davali stillede op. Derudover stillede også Jens Nørgaard op.

Nils Meilvang, Michael Bager og Jens Nørgård blev valgt.

Således består den nye bestyrelse nu af

Lars Lindskov, Sisse Stroyer, Lars Horn, Angelina Owino, Martin Lehman, Robert Wengler, Mikkel Berg og Joachim Adrian samt supleanterne Nils Meilvang, Michael Bager og Jens Nørgård og elevobservatør Aleksander Klug.

Kommentarer

Hans Otto

man, 11/18/2019 - 20:43

Kære Joakim. Tak for referat. Der mangler en sætning i dit referat. Jeg sagde: “Jeg ved næsten ikke om jeg tør, når Jens Astrup inden generalforsamlingen bad mig om IKKE at blande mig i debatten, når jeg “kun” er æresmedlem”. Det var DET jeg sagde.
Kollegiale hilsener
Hans.

Kære Hans. Det var da godt at få det på plads. En efter min mening uforskammet og uforståelig henstilling fra en kollegas side.

Indlæg slettet

ons, 11/20/2019 - 07:53

Følgende indlæg er slettet. Da Pressefotografforbundet ikke tillader anonyme indlæg/kommentarer. Bh. Webmaster.

Lars Møller

tor, 11/21/2019 - 00:13

Kære PF Bestyrelse
Nu har jeg læst overskriften på den her nyhed rigtig mange gange. Desværre opfatter jeg den på samme måde hver gang.
Jeg synes det er respektløst og nedværdigende at omtale et mangeårigt medlem, der i frustration vælger at forlade PF som: …en fugl der stikker af.
Når endnu et medlem vælger at melde sig ud pga af udviklingen i PF er det på sin plads at omtale det korrekt:
Et medlem valgte at melde sig ud af PF.
Pressefotografforbundet er ikke et forbund der har så mange medlemmer at den enkelte ikke betyder noget. Det burde da være åbenlyst for bestyrelsen når nej stemmer og blanke stemmer var lige så mange som ja stemmer da der blev stemt om Beretningen.
Sådan bør det jo ikke være i et velfungerende forbund. Det synes jeg er ret tankevækkende og et vink med en vognstang til bestyrelsen.
Venlig hilsen
Lars Møller