Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Sophies 9 års fødselsdag

Corona & Danskerne: Louise Brygger Venø,speciallæge i almen medicin og praktiserende læge. Phd studerende på deltid. Gift med Søren Venø der er speciallæge i anæstesiologi og afdelingslæge på OUH anæstesi og intensivafdeling. Sammen har de børnene Anthon på 12 år og Sophie på 9 år.

foto: Heidi Lundsgaard

Heidi Lundsgaard Louise Brygger holder børnefødselsdag på terrassen for datteren Sophie der bliver 9 år. Far Søren venø og store bror Anthon. Naboens piger Mauda og Ellinor deltager.

”I dag er det Sophies 9 års fødselsdag, og vi har valgt at holde den udendørs på terrassen, selv om det er koldt. Vi har kun inviteret genboens små piger, som hun alligevel leger med hele tiden ude på vejen.

Heldigvis nåede vi at holde for hele hendes klasse sidste uge, men til gengæld er vi nødt til at aflyse familiefødselsdagen, som vi havde inviteret til i weekenden. Vi tør ikke udsætte vores ældre i familien for smittefaren.

Både Søren og jeg er læger, men fordi jeg skriver på min Ph.d 80 procent af tiden lige nu, så er det mig der er hjemme mest. Det er dig ikke nemt at få skrevet noget, med begge børn i huset.

Jeg er egentlig ikke bange, men jeg er bekymret lige nu. Jeg kan ikke lade være med at tænke på ressourcerne i vores sundhedsvæsen, på antallet af intensivpladser og på forsyningerne af udstyr til hospitalerne. Ligeledes er jeg bekymret for om man i primærsektoren,  kan magte at overvåge alle i de, der er syge i eget hjem. Jeg tror nemlig at alm. Prksis, får til opgave at monitorere deres hjemmeisolerede patienter, men uden at have værnemidler og uden nødvendig kontrol. Jeg frygter det kunne ende med, at man finder døde i eget hjem. Jeg siger det ikke for at skræmme nogen, og jeg håber virkelig ikke, vi når til det punkt.

Lige nu forsøger vi, ligesom alle andre at holde fast i det normale…ligesom en børnefødselsdag”.

 

Læs andre historier her: https://journalistforbundet.dk/pressefotografforbundet/corona-og-danskerne

Kommentarer